Slovenija
14 ogledov

Sklad prepričan, da sankcij ne bo

"Stanovalci so se zaradi vlomov in drugega obračali tudi name. Na varovanje so s Žurnal24 main
Evropska komisija odgovore o nakupu stanovanj zahteva do 8. junija.

“Dopis Evropske komisije (EK) smo prejeli 11. maja, rok za odgovor je 20 delovnih dni, to je 8. junij,” so po potrditvi informacije, da EK preiskuje, ali je šlo pri nakupu 419 stanovanj v Vegradovih Celovških dvorih z javnim denarjem za nedovoljeno pomoč gospodarstvu, povedali na ministrstvu za finance (MF). Dokler postopki potekajo, pa MF nima več kaj dodati, so razložili.

Odzvali so se tudi v Javnem stanovanjskem skladu (JSS) Mestne občine Ljubljana (MOL), ki je skupaj s Stanovanjskim skladom RS in MOL stanovanja kupil. Direktorica Jožka Hegler je povedala, da so vprašanja MF prejeli 11. maja in so nanje že odgovorili. Heglerjeva je ob tem zatrdila: “Ker prav gotovo ne gre za državno pomoč, niti nas niti Republike Slovenije zaradi nakupa stanovanj ne morejo prizadeti nobene sankcije.” MF je sklad zagotovil, da ne gre za pomoč, ampak za zagotavljanje neprofitnih najemnih stanovanj. Velike potrebe so po besedah Heglerjeve vidne iz zadnjega javnega razpisa, na katerega se je za okoli 400 stanovanj prijavilo 2.909 prosilcev, na prednostno listo so jih uvrstili več kot 2.500. Obenem je navedla, so bile nakupne cene kvadratnega metra stanovanja le 58 oziroma 76 odstotkov tržne cene.

Kot brezpredmetno so anonimno prijavo komisiji ocenili tudi v Vegradu, kjer so bili z njo že seznanjeni: “Poslovni odnos med partnerji je bil vedno transparenten in v skladu z vsemi zakonskimi določbami.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.