Slovenija
3 ogledov

Sklad zahteva poldrugi milijon

Ksenja Žnideršič Nada Černič Cvetanovski
Zaradi zlorabe položaja naj bi jo plačala nekdanja v. d. direktorice.

Prvi poskus poravnave med skladom Jedrske elektrarne Krško (Jek) in nekdanjo vršilko dolžnosti (v. d.) direktorice sklada Ksenjo Žnideršič Planinc ni prinesel uspehov. Pogajanja se bodo nadaljevala, več pa zastopnik Žnideršič Planinčeve Jože Šribar in Bojan Klakočar, zastopnik sklada, nista mogla napovedati, prav tako nista želela govoriti o vsebini poravnave.

Sklad Jeka je zoper Žnideršič Planinčevo, ki je sklad vodila pol leta, od sredine septembra 2010 do sredine marca 2011, vložil odškodninsko tožbo, s katero zahteva vračilo 1,6 milijona evrov. “Med njenim poslovanjem so se pojavljale določene nepravilnosti, ki sta jih odkrila upravni in nadzorni odbor sklada, ki sta sprožila ustrezne postopke,” so pojasnili na skladu.

Ovadba na tožilstvu

Dokumentacija, ki je bila podlaga za vložitev odškodninskega zahtevka, je bila predana tudi Nacionalnemu preiskovalnemu uradu, ki je julija zaključil preiskavo. Ugotovili so, da obstaja utemeljen sum, da sta dve osebi s prodajo in nakupi različnih vrednostnih papirjev v nasprotju z naložbeno politiko oškodovali pravno osebo za skupno skoraj devet milijonov evrov, in ju kazensko ovadili zaradi dveh kaznivih dejanj. “Ovadba je v fazi reševanja in bo v doglednem času, konec tega leta ali v začetku prihodnjega, že na sodišču,” je za Žurnal24 povedal Robert Renier, vodja Okrožnega državnega tožilstva v Krškem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.