Slovenija
56 ogledov

Skladišča v naselje

Predsednik ČS Črnuče Jože Osterman meni, da za gradnjo obstajajo veljavni pravni Žurnal24 main
Tobačna bo skladišča in pisarne s Tržaške preselila ob naselje v spodnje Črnuče.

Tobačna Ljubljana se mora do konca aprila prihodnjega leta izseliti iz svojih prostorov na Tobačni ulici 5. Preselila pa se bo v spodnje Črnuče ob stanovanjsko naselje.
Na Cesti 24. junija zanje podjetji Grad Prestranek in Galop že gradita veliko poslopje za skladišča in pisarne. Tukajšnje parcele, ki so v njuni lasti, merijo več kot 15 tisoč kvadratnih metrov in so bile do zdaj večinoma nepozidane in zazelenjene.
"Upravno enoto Bežigrad smo zaprosili za podrobnosti iz gradbenega dovoljenja, vendar se bojim, da je zastaralni rok že potekel," je včeraj povedal predsednik četrtne skupnosti (ČS) Črnuče Jože Osterman. Opozoril je, da je stavba prevelika za ta prostor. Umestitev nove zgradbe je zmotila okoliške prebivalce, saj bodo izgubili zelene površine, bojijo se tudi še večje gneče v ulici zaradi neurejenega prometa. V dvosmerni ulici kljub prepovedi vozniki že zdaj parkirajo kar ob vozišču.
Na vprašanje, ali bodo k novim poslovnim prostorom dostopali tudi s tovornjaki, v Tobačni Ljubljana niso odgovorili. Breda Brezovar Papež je pojasnila le, da je osnovna dejavnost ljubljanske Tobačne prodaja in distribucija cigaret, veleprodaja in maloprodaja. Kot je dejala, bodo tudi na novi lokaciji potekali "prodaja, trženje, skladiščenje in distribucija tobačnih in drugih izdelkov". Z dejavnostjo bodo premestili tudi vse 204 delavce.

Tobačno pa bodo rušili
Tobačna Ljubljana se mora preseliti z območja Tobačne ob Tržaški, saj lastnik zemljišča in zgradb Imos tam načrtuje Tobačno mesto z desetimi stolpnicami. Trenutno urejajo dokumente za pridobitev gradbenega dovoljenja. Spomladi prihodnje leto bodo, kot je povedala Nina Kožamelj iz Imosa, začeli rušenje. Prva faza bo zgrajena do leta 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.