Slovenija
6 ogledov

Sklenili so dogovor

policija Boštjan Tacol
Interventni zakon. Policisti ne bodo zahtevali referenduma.

Policija. V Sindikatu policistov Slovenije ne bodo začeli zbirati podpisov, s katerimi bi podprli referendum, ki bi izpodbijal v petek sprejeti interventni zakon.

Na usklajevalnem sestanku s predstavniki Generalne policijske uprave in ministrstva za notranje zadeve so se namreč dogovorili, da se ob imenovanju nove vlade skupaj zavzamejo za odpravo nepravilnosti, ki so se v zadnjih mesecih pojavile na posameznih policijskih enotah.

"Skupaj smo se zavzeli za sistemsko rešitev, spremembo vladnega akta, ki določa povračilo potnih stroškov zaposlenim. Zato bomo vsi skupaj ob imenovanju nove vlade ponovno predlagali pobudo za spremembo akta, tako da bi se uvedlo plačevanje potnih stroškov zaposlenim v policiji glede na prevoženo število kilometrov. Sistem obračunavanja kilometrine bi nadomestil obstoječe plačilo stroškov z vozovnico za vlak ali avtobus," so soglasno sklenile vse tri strani. Na policiji bodo zato v naslednjih tednih pri tistih, ki obračunavajo stroške, iskali najbolj učinkovite načine povračila stroškov, ki posameznikom pripadajo.

"Vodstvo policije bo ponovno opozorilo vse enote policije na dosledno spoštovanje predmetnih usmeritev. Prav tako bo v kratkem ustrezna strokovna služba organizirala sestanek z osebami, ki obračunavajo potne stroške, z namenom, da se razjasnijo morebitni zapleteni primeri obračunavanja potnih stroškov. V posamičnih primerih, ko nastopijo zapleti pri obračunavanju potnih stroškov, se, tako kot doslej, le-te konstruktivno rešuje v sodelovanju med posamezno enoto, sindikatom ter predstavnikom sekretariata ministrstva za notranje zadeve," so za Žurnal24 povedali na policiji.

"Trenutna ureditev plačila res ustreza tistim zaposlenim, ki delajo po nekem stalnem urniku. Popolnoma neprimerno pa je, da to velja za nekoga, ki je na delo lahko poklican kadarkoli in z delom konča kadarkoli. Nekomu, ki z delom končuje denimo, ko se z vlakom ali avtobusom ne more več odpeljati domov, potnih stroškov ni mogoče povrniti z vozovnico za javni prevoz. Zato je prav, da je bil sklenjen dogovor, da se te neusklajenosti odpravijo. In da se po policijskih upravah odpravijo vse nepravilnosti, torej tudi za nekaj sto evrov premalo povrnjeni potni stroški določenim posameznikom," pojasnjujejo v sindikatu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.