Slovenija
10 ogledov

Sklepal posle z Rotnikovimi?

slovenija 19.08.11. tes, termoelektrarna sostanj, foto: gregor katic Gregor Katič
HSE je zaradi hujših kršitev delovnih obveznosti pri oddaji poslov in naročanju storitev danes odpoklical direktorja Termoelektrarne Šoštanj Petra Dermola.

V Holdingu Slovenske elektrarne pojasnjujejo, da bodo kot edini družbenik direktorju Petru Dermolu odpovedali pogodbo o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti. "Ker pa je bil Peter Dermol s funkcije direktorja TEŠ razrešen zaradi ugotovljenih hujših kršitev pogodbe o zaposlitvi, se bo skladno z določbami ZDR-1 proti njemu začel tudi postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi."

Zamenjal ga bo Eberlinc

Dermol naj bi sklepal posle brez soglasja nadzornega sveta, podjetja s katerimi je sklepal posle pa naj bi bila iz kroga nekdanjega ditektorja Teša Uroša Rotnika, poroča PopTV.

Dermol je Termoelektrarno Šoštanj vodil od lanskega leta, z današnjim dnem pa ga bo za obdobje šestih mesecev zamenjal Matjaž Eberlinc. V holdingu pojasnjujejo, da ima Eberlinc večletne izkušnje na področju energetike, že vrsto let pa aktivno sodeluje tudi pri projektu gradnje nadomestnega bloka.

Njegov glavni cilj pa naj bi bil odprava ugotovljenih nepravilnosti pri tem projektu ter zagotovitev uspešnega in učinkovitega vodenja tako tega projekta kot družbe TEŠ kot celote.

Kaj točno je sprožilo zamenjavo Dermola zaenkrat še ni znano, ocene poznavalcev pa so, da je odletel zaradi nepravilnosti, ki jih je odkrila nedavna policijska preiskava, ki se je končala z ovadbami desetih ljudi. Tudi sicer pa naj bi imel direktor HSE precej odprtih front, in sicer z rudnikom Velenje, Termoelektrarno Trbovlje, likvidnostjo holdinga in seveda s šestim blokom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.