Slovenija
23 ogledov

Škoberne in Ramič ostajata v priporu

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Ljubljansko okrožno sodišče je zavrnilo pritožbo na pripor celjskega sodnika Milka Škoberneta. Neuradno ostaja v priporu tudi Esad Ramič.

"Pritožba na pripor celjskega sodnika Milka Škoberneta je bila zavrnjena," nam je potrdil njegov odvetnik Tomaž Bromše. Glede nadaljnjih korakov je povedal: "Tako kot napovedujem že vse dni, bom vložil ustavno pritožbo na ustavno sodišče in zahtevo za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče." Sodišče je po naših podatkih zavrnilo tudi ugovor podjetnika Esada Ramiča, ki prav tako ostaja v enomesečnem priporu.

Bromše se je v pritožbi, ki jo je okrožno sodišče v Ljubljani prejelo v ponedeljek, pritožil na odreditev enomesečnega pripora, ki ga je preiskovalni sodnik Škobernetu določil zaradi bojazni, da bi uničil sledove kaznivega dejanja ali vplival na priče.

Obenem je v petek, ko je Škoberne začel prestajati pripor, pristojna komisija v državnem odboru odločila, da mu ne podeli imunitete, državni zbor pa je njeno odločitev potrdil včeraj.

Bromše je prepričan, da je odločitev o priporu neutemeljena in da mu je kršena z ustavo zagotovljena imuniteta, saj bi moral o njej pred odreditvijo pripora odločati državni zbor in ne le parlamentarna komisija.

Škoberne naj bi v zameno za preklic mednarodne tiralice zoper podjetnika Esada Čehajića zahteval več tisoč evrov podkupnine. Pri tem naj bi vlogo posrednika odigrala podjetnik Esad Ramić in direktor Komunale Laško Marjan Salobir. Preiskovalni sodnik je za Ramića odredil enomesečni pripor, zoper Salobirja pa tožilstvo predloga za pripor ni podalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.