Slovenija
21 ogledov

Škoberne ovadil vodstvo sodišča?

Sodnik Milko Škoberne (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Sodnik Milko Škoberne naj bi proti vodstvu celjskega višjega sodišča zaradi obrekovanja in kršenja posebnih odločb vložil ovadbo.

Na celjskem državnem tožilstvu so za časnik Delo potrdili, da je bila vložena kazenska ovadba. Niso pa sporočili, čigava ter kakšna ovadba in proti komu naj bi bila vložena.

Celjskega sodnika Milka Škoberneta so januarja pridržali in nato priprli zaradi suma, da je v zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico za Esada Ćehajića, osumljenca kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami. Vrhovno sodišče je kasneje ugotovilo, da je bil sodniku pripor izrečen nezakonito.

Neuradno naj bi jo vložil sodnik Milko Škoberne. Razlog naj bi bilo obrekovanje in kršenje posebnih odločb, ki govorijo o ovadbah uradnih oseb.

Časnik ugiba, da se ovadba nanaša na suspenz Škoberneta in pregled njegovih 225 kazenskih spisov, ki so ga celjski višji sodniki opravili v zadnjih mesecih. Po nadzoru je bila na mariborsko državno tožilstvo podana kazenska ovadba, o podrobnostih katere na mariborskem tožilstvu niso želeli govoriti. Po neuradnih infomacijah Dela naj bi šlo za primer, ko je eden izmed obsojencev zahteval revizijo postopka, ki ga je vodil Škoberne.

Prijavo Škoberneta, ki predsedniku celjskega okrožnega sodišča Miranu Jazbinšku očita uhajanje osebnih podatkov, so prejeli tudi v pisarni informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar. Ta je za Delo pojasnila, da bo nadzornik na celjskem sodišču preveril, ali so bili nezakonito razkriti osebni podatki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.