Slovenija
30 ogledov

Škoberne v priporu nezakonito!

Sodnik Milko Škoberne (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Vrhovni sodniki so ocenili, da je bil celjski sodnik Milko Škoberne priprt nezakonito.

Vrhovni sodniki so danes odločili, da je preiskovalni sodnik na ljubljanskem okrožnem sodišču nezakonito odredil pripor celjskemu sodniku Milku Škobernetu.

"Vrhovno sodišče je ugodilo naši zahtevi po varstvu zakonitosti. Po njihovi oceni je bil namreč sklep o odreditvi pripora izdan nezakonito, iz obrazložitve pa izhaja tisto, kar kot zagovornik navajam že od vsega začetka, in sicer da za odreditev pripora ne zadostuje sklep mandatno-volilne komisije DZ in da torej ni bilo zakonsko določenih pogojev, zato so bile sodniku Škobrnetu s tem kršene pravice," je za Žurnal24 potrdil Škobernetov zagovornik Tomaž Bromše.

Kot je znano, je Škoberne osumljen zlorabe sodniške funkcije. V zameno za zavlačevanje sojenja zoper podjetnika Esada Čehajiča naj bi prejel veliko vsoto, domnevno več 10 tisoč evrov.

Da je Škobernetu plačal devet tisoč evrov v zameno za odpravo pripora, je potrdil tudi Čehajić. Dejal je tudi, da sta posrednika pri tem bila njegov znanec Esad Ramić ter "sodnikov sosed".

V akciji konec januarja so kriminalisti pridržali tudi direktorja Komunale Laško Marjana Salobirja.

DZ mu ni podelil imunitete
Parlamentarna mandatno-volilna komisija je nato sklenila, da se celjskemu sodniku Milku Škobernetu imunitete ne podeli, kar naj bi pomenilo, da za sodnika lahko preiskovalni sodnik odredi pripor in da se kazenski postopek zoper njega lahko začne. Po ustavi imajo sicer sodniki zagotovljeno imuniteto, ki jim jo lahko odvzame le državni zbor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.