Slovenija
42 ogledov

Škoberne že doma

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Škobernetov odvetnik Tomaž Bromše je ob 18.40 dobil sklep o odpravi pripora za njegovo stranko. Sodnik Škoberne je že doma.

"Zunajobravnavni senat je danes popoldne sprejel sklep, da se mojemu predlogu za odpravo pripora ugodi in je pripor prenehal. Sodnik Škoberne je bil izpuščen in je že z družino," je za zurnal24.si povedal Tomaž Bromše, Škobernetov zagovornik. "V nadaljevanju pričakujem, da bodo sodišča, na katera sem vložil razna pravna sredstva v zvezi s protiustavnim stanjem, ki je trajalo, o tem odločila, potem pa čakamo na nadaljevanje postopka."

Za preklic tiralice podkupnina
Konec januarja so sodniku Milku Škobernetu odredili enomesečni pripor zaradi bojazni, da bi osumljeni uničil sledove kaznivega dejanja ali vplival na priče. Škoberne naj bi v zameno za preklic mednarodne tiralice zoper podjetnika Esada Čehajića zahteval več tisoč evrov podkupnine. Pri tem naj bi vlogo posrednika odigrala podjetnik Esad Ramić in direktor Komunale Laško Marjan Salobir.

Predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša je Škobernetu izrekel začasno odstranitev iz sodniške službe oziroma suspenz, ki bo trajal do dokončne odločitve o razrešitvi sodnika.

Enomesečni pripor tudi Ramiću
Prav tako je enomesečni pripor preiskovalni sodnik odredil  Ramiću, ki je osumljen posredovanja pri jemanju podkupnine, vendar so ga včeraj izpustili iz pripora. Iz pripora je bil izpuščen tudi Marjan Salobir, ki je tako kot Ramić osumljen posredovanja pri jemanju podkupnine.

Več lahko preberete v člankih:

Sodnik hoče iz pripora

Škoberne brez imunitete

Ramić iz pripora, Škoberne še ne

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.