Slovenija
27 ogledov

Škobernetu mesec dni pripora

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Preiskovalni sodnik je celjskemu sodniku Milku Škobernetu v petek okrog 22. ure odredil mesec dni pripora.

Preiskovalni sodnik se je tako odločil zaradi upravičene bojazni, da bi osumljeni uničil sledove kaznivega dejanja ali vplival na priče, so za Žurnal24 pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Preiskovalni sodnik je imel sicer do danes zvečer, ko se izteče 48-urno sodno pridržanje, čas, da oceni, ali je odločitev parlamentarne mandatno-imunitetne komisije zadostna podlaga za odreditev pripora ali ne. Škobernetov zagovornik Tomaž Bromše, ki se je skliceval na imuniteto, ki jo Škoberne kot sodnik po njegovi oceni ima, podaljšanja pripora ne komentira.

Parlamentarna mandatno-volilna komisija je že v četrtek odločila, da se Škobernetu imunitete ne podeli, kar pa mora potrditi še državni zbor. Bromše meni, da bi moral o imuniteti odločati državni zbor in ne le komisija.

Salobir brez pripora
Direktor podjetja Komunala Laško Marjan Salobir in celjski podjetnik Esad Ramić naj bi bila osumljena posredništva pri teh dogovorih. Preiskovalni sodnik je zaslišal tudi slednja in po zaslišanju je Ramiću odredil enomesečni pripor. Zoper Salobirja pa tožilstvo sploh ni podalo predloga za pripor, so pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Kriminalisti so v petek povedali, da je bil v preiskavi potrjen sum, da je sodnik leta 2009 res prejel devet tisoč evrov, vsi trije osumljenci skupaj pa so zahtevali še 50 tisoč evrov. V preiskavi jim je bila izročena navidezna podkupnina v višini 18. tisoč evrov, ki so si jo razdelili med seboj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.