Slovenija
46 ogledov

Škoda bi bila nepopravljiva

Takole so decembra v Lekarni Bitenc napovedali vnovično odprtje. (Foto: Anže Pet Žurnal24 main
Lekarna Bitenc. Upravno sodišče je za zdaj pritrdilo Bitenčevim.

Upravno sodišče (UpR) je včeraj izdalo začasno odredbo, s katero do dokončne odločitve v upravnem sporu zadržuje uveljavljanje odločbe, s katero je Mestna občina Ljubljana Lekarni Bitenc oziroma koncesionarki Silvi Bitenc Rošer odvzela koncesijo za opravljanje lekarniške dejavnosti.

"Vzpostavljeno je stanje pred izdajo odločbe in lekarna je od 17. ure naprej spet odprta," je dejal odvetnik Bitenčevih Anton Pregelj.

Povedal je, da so o odločbi nemudoma obvestili Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) in lahko izdajajo zdravila na recept. Pričakuje, da bo upravno sodišče dokončno odločitev sprejelo v pol leta ali letu dni.

V odločbi UpR pritrjuje stališču tožnice, torej Silve Bitenc Rošer, da bi nastala nepopravljiva škoda, ker bi šest oseb izgubilo zaposlitev, prekinili pa bi se tudi pogodbi o plačilu zdravil z ZZZS in o najemu poslovnega prostora v nakupovalnem središču v Šiški.

Lekarna bi ga morala zapustiti, če predvidene dejavnosti ne bi opravlja. Sodniki so menili še, da javna korist z začasno odredbo ne bo prizadeta, saj bo Bitenc Rošerjeva lahko naprej opravljala lekarniško dejavnost, MOL pa ne bo nič ne izgubila ne pridobila.

Na MOL so odločbo že prejeli, v roku treh dni je nanjo možna pritožba. Tilka Klančar, načelnica mestnega oddelka za zdravje, je dejala, da se bodo o tem še odločili.

Odločbo pa je komentirala, da je "kot razlog za tako odločitev navedeno zgolj to, da bi v nasprotnem primeru ostalo brez dela šest zaposlenih".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.