Slovenija
39 ogledov

Škode za 21 milijonov

Bojan Dremelj Žurnal24 main
Telekom. Samo s posli na Kosovu ga je prejšnja uprava oškodovala za 14 milijonov.

Revizija. "Nekateri posli niso bili transparentni," v poročilu ugotavlja revizorska hiša Deloitte, ki je prečesala posle nekdanje uprave pod vodstvom Bojana Dremlja. Revizorji so ugotovili, da so na Kosovu s preprodajo družbe Ipko oškodovali Telekom za 12,2 milijona evrov, z nakupom družbe Primo/AOL pa za 1,65 milijona evrov. Zaradi nakupa družbe Najdi.si škodo ocenjujejo na slabega pol milijona, pri nepremičninskih poslih in investicijah pa je škode za sedem milijonov evrov.

Zlorab ni bilo

Takrat so bile na trgu izjemno dobre razmere za take investicije, družba je imela zagon, češ, dajmo kar vse kupiti, zato je takratna uprava povlekla nekaj neracionalnih potez, delo prejšnje uprave ocenjujejo poznavalci.

Prvi Telekomov nadzornik Tomaž Berginc pa revizijsko poročilo komentira: "Treba je biti korekten do prejšnje uprave in povedati, da revizorji niso ugotovili nobenih zlorab, nobenih protizakonitih dejanj. Izračunali so le izgubo, ker nekatere poteze niso bile izpeljane optimalno in pravilno."

"Pritiskali so na revizorje"

"Na Telekomu se gredo lov na čarovnice," na očitke odgovarja Dremelj in zavrača, da bi šlo za povzročitev kakršnekoli škode. "Čudi me, da so revizorji podlegli pritiskom in spremenili poročilo," pravi in dodaja, da je prva različica poročila vsebovala povsem drugačne podatke.

Berginc Dremlju odgovarja: "Te trditve so povsem izmišljene. Revizijo je delala ena od največjih in najuglednejših revizorskih hiš na svetu. Zelo dvomim, da bi komurkoli pustila vplivati na svoj izdelek. Ne more kar nekdo reči 'napišite nekaj bolj obremenilnega'. To je banaliziranje dela 
revizorjev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.