Slovenija
1 ogledov

Škode za 3,69 milijona evrov

Snežna ujma v Postojni Žurnal24 main
Dars škodo zaradi žleda na avtocestah in hitrih cestah ocenjuje na 3,69 milijona evrov. Gibanje v gozdu še vedno izjemno nevarno.

Kot so sporočili z Darsa, so porušena drevesa podrla ali poškodovala 39,5 kilometra varovalne ograje, v celoti pa bodo morali zamenjati 10,6 kilometra ograj.

"Zaradi žleda je bilo poškodovanih in podrtih skupaj približno 1.100 dreves premera nad 20 centimetri. Drevesa so znotraj varovalne mreže avtocest v varovalnem pasu avtoceste in jih bo treba odstraniti. Največ podrtih dreves je na območju avtocestnih baz Postojna in Hrušica," so sporočili z Darsa.
 
Sanacija poškodovanih ograj in čiščenje podrtega drevja že potekata. Ocenjujejo, da bodo za odpravo posledic potrebovali pol leta. Delavci Darsa so sicer z opremo in vozili pomagali civilni zaščiti pri odpravljanju škode. 

Nevarno v gozdu!

Čeprav je že nekaj dni, odkar je žled popustil, je gibanje po gozdu še vedno zelo nevarno. Po ogledu spodnjega posnetka, ki ga je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje, vam bo jasno, zakaj.


   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.