Slovenija
21 ogledov

Škofja Loka čisti za Audijem

čiščenje škofja loka
1/3
Špela Mohorič
Nekateri občani še danes čistijo ulice, ki so polne barv in umetnega snega, pravi bralka. Z občine sporočajo, da je produkcijska hiša dolžna lokacije snemanja povrniti v prvotno stanje.

Umetni sneg in barva sta med drugim ostanka, ki Škofjeločane spominjata, da se je včeraj v njihovem mestu snemal promocijski spot za Audi A5. "Produkcijska hiša je dolžna poravnati vse stroške v zvezi z uporabo površin (na primer čiščenje prostora) oziroma lokacije snemanja povrniti v prvotno stanje," pove Jernej Tavčar z Občine Škofja Loka.

Kot pojasnjuje, mesto danes čistijo posebne ekipe organizatorja, prav tako tudi izložbena okna. "Danes je bil tako dvakrat opravljen nadzor čiščenja – za dodatno angažiranje podjetja Želva, ki v Škofji Loki opravlja storitev čiščenja, so jim v produkcijski hiši stroške poravnali posebej," dodaja.

Plačali le občinsko takso


So pa na občini zanikali informacijo, da naj bi jim organizator za dogodek plačal 15 tisoč evrov. "Ker gre za zasebno dejavnost, je občina produkcijski hiši odmerila občinsko takso, skladno z odlokom o občinskih taksah, ki velja za vse stranke enako," povedo. Dodatnih odškodnin ali najemnin jim niso zaračunali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.