Slovenija
72 ogledov

Škofljičani bodo ostali brez lekarne

Novomeščanom se nova lekarna Dolenjskih lekarn obeta septembra v Hederi v Bršlji Žurnal24 main
S septembrom bo Moja Lekarna na Škofljici očitno morala zapreti vrata. Kot trdi koncesionarka, naj občina ne bi imela razlogov za to, da ne podaljšajo koncesije. Proti zaprtju lekarne so začeli zbirati tudi podpise: nabrali naj bi jih okoli 3000.

"Občina Škofljica je brez kakršnihkoli razlogov z Mojo Lekarno prekinila pogodbe o koncesiji za opravljanje lekarniške dejavnosti. Župan je rekel, da je pogodba nezakonita in da morajo te zadeve urediti. Namesto da bi te zadeve uredili, mi niso podaljšali pogodbe. Prejšnji župan mi je pogodbo podaljšal za osem let. V tem času sem s soglasjem občine vlagala v prostore. Pričakovala sem, da bo zdajšnji župan uredil zadeve," trdi Staša Marija Kastelic. Prvega septembra bo tako očitno morala zapreti vrata lekarne, v katero so Škofljičani zahajali vrsto let. Včeraj se je pogovarjala s svojim odvetnikom, ki ji je zatrdil, da bo zdaj sam vodil pogovore z občino.

Zgodba lekarne v kraju tik ob prestolnici sega v leto 2004, ko je Staša Marija Kastelic dobila koncesijo za opravljanje lekarniške dejavnosti na območju občine Škofljica, in sicer za sedem let. Dejavnost je začela opravljati s 1. 9. 2004. 16. 6. 2004 je bila sklenjena najemna pogodba za pridobitev prostorov za opravljanje lekarniške dejavnosti, 31. avgusta letos pa se koncesija za opravljanje lekarniške dejavnosti izteče.

Župan zavrača vse očitke

Kasteličeva trdi, da ji je sedanji župan Ivan Jordan oziroma občina odpovedala koncesijsko pogodbo. Jordan odgovarja: "Ker je koncesionarka že pred sedmimi leti vedela, da se ji koncesija 31. 0 8. 2011 izteče, poleg tega je v mesecu januarju 2011 podpisala tudi aneks h koncesijski pogodbi, ki ni omogočal podaljšanja koncesije, bi bilo upravičeno pričakovati, da bi se še pred iztekom koncesijske pogodbe sama najavila na občino in pozanimala o možnem prihodnjem sodelovanju." Kot je zapisal v pojasnilu, objavljenem na spletni strani občine, se je koncesionarka na občini osebno oglasila šele 11. julija letos. Junija in julija je sicer zoper Občino Škofljica vložila dve tožbi, a ju je upravno sodišče zavrglo z obrazložitvijo, da v tem postopku ni upravičena do vlaganja tožb.

Peticijo podpisali številni občani

Za ohranitev Moje Lekarne se zavzemajo številni lokalni prebivalci, ki so v ta namen zbirali tudi podpise za peticijo z naslovom Ohranitev Moje Lekarne na Škofljici. Pobudnik peticije je bil Jure Pengov, ki je pred približno tednom dni na občino nesel do zdaj zbrane podpise. Kot nam je dejala Kasteličeva, je teh okoli 3000.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.