Slovenija
35 ogledov

Skokovita rast stisk

sport 12.04.10 FDV, okrogla miza, mlade druzine, Cvetka Hocevar, Vlasta Nussdorf sport 12.04.10 FDV, okrogla miza, mlade druzine, Cvetka Hocevar, Vlasta Nussdorf
V enem mesecu 60 odstotkov klicev več kot predsednica.

Nova varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je marca dobila 436 pobud občanov, kar je 170 več kot februarja. "Po eni strani se veča stiska, so pa ljudje tudi bolj ozaveščeni. Z novim varuhom so upanja ljudi večja," trend pojasnjuje Nussdorferjeva.

Kazni za onesnaževanje okolja

Varuhinja človekovih pravic pravi, da se je močno povečalo tudi število telefonskih klicev, saj so jih marca prejeli 877. Ljudje imajo težave zaradi revščine, deložacij in neplačevanja socialnih prispevkov s strani delodajalcev. "Z ministrico za delo se pogovarjamo, kako rešiti vprašanje tistih, ki se jim socialni prejemki obračunajo glede na lanske prihodke, a so vmes ostali brez vsega," še pravi Nussdorferjeva.

Prav tako se zavzema za nekatere ostrejše kazenske pregone, saj je po njenem mnenju krivično, da se grožnje funkcionarjem, ki delajo v imenu države, ne preganjajo po javni dolžnosti. Ostrejših kazni si želi tudi na področju onesnaževanja okolja.

V svojem mandatu se bo osredotočila še na problem črnih gradenj, saj meni, da težava niso le odmevni primeri posameznikov. "Marsikdo zaupa pogodbi in kupi hišo, nato pa ga obiščejo inšpektorji, ker je stavba črna gradnja," pojasnjuje. Meni, da ljudje sami stanje težko raziščejo, zato je treba najti sistemsko rešitev. Angažirati se želi tudi pri vprašanju otrok s posebnimi potrebami.

Komentarjev 1
  • dragec 09:02 25.april 2013.

    naša Vlasta ima zelo lep in zahteven stil oblačenja. verjetno ne čuti stiske, kot ljudi, katere varuje.