Slovenija
31448 ogledov

Skoraj milijon Slovencev lahko v prihodnjih dneh pričakuje pošto

Pošta Slovenije Saša Despot
Finančna uprava RS vsako leto konec marca pošlje prvo tranšo informativnih izračunov dohodnine. Letos ne bo nič drugače.

Finančna uprava RS informativne izračune dohodnine vsako leto pošlje v dveh tranšah, prva je načrtovana za konec marca, druga pa konec maja. Po izkušnjah iz preteklih let bodo tako v prvi tranši poslali nekaj manj kot milijon informativnih izračunov dohodnine. 

Informativni izračun bodo v prvi tranši prejeli tako tisti, ki bodo morali dohodnino vrniti, kot tisti, ki bodo dohodnino dobili vrnjeno. 

Kot običajno v prvi tranši ne bo zavezancev, ki so uveljavljali olajšavo za vzdrževane družinske člane, zavezancev, ki so imeli katastrski dohodek, zavezancev, ki so imeli dohodke iz dejavnosti, pa tudi tistih zavezancev, za katere finančna uprava še nima vseh pravilnih in celovitih podatkov. 

Običajno se roki za vračilo in doplačilo dohodnine iz prve tranše iztečejo konec maja. Točne datume za letošnje leto bo finančna uprava podala v prihodnjih dneh. 

Furs informativne izračune pošilja z navadno pošto, kar pomeni, da za vročene veljajo 15. dan od datuma odpreme. 

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 2
  • Janez_53 16:54 30.marec 2021.

    Saj večina ljudi od časa do časa pričakuje kakšno pošto. Kaj je tu tako posebnega?

  • Ender3 16:41 30.marec 2021.

    Očitno imamo pošto samo za raznos oglasov, položnic in za plačevanja davka državi. Vse drugo pa lahko stoji v tujini, na letališčih, ker naša država nima niti svojega letalskega prevoznika.