Slovenija
20 ogledov

Skoraj polovica jih letos ne gre na dopust

Anketa Žurnala24. Žurnal24 main
Na letošnji dopust se bo, če sklepamo na podlagi naše spletne ankete, odpravilo malo več kot polovica bralcev. Tisti, ki se bodo odpravili na dopust, si bodo privoščili največ teden dni počitka.

Štiriinštirideset odstotkov sodelujočih v anketi je odgovorilo, da letos ne bodo šli na počitnice.

Za več kot dva tedna pa se bo na počitnice odpravilo le devet odstotkov anketirancev. Dvanajst odstotkov bralcev bo na počitnicah uživalo 14 dni, skoraj sedmina anketirancev pa se bo na dopust odpravila le za nekaj dni.

Med tistimi, ki se bodo odpravili na dopust, pa je največ takšnih (19 odstotkov), ki so izbrali odgovor, da bodo šli na počitnice za teden dni.

V anketi je sodelovalo 254 bralcev.

Kam na dopust?

Že nekaj let velja, da je med Slovenci najbolj priljubljena destinacija Hrvaška.

Kot so za zurnal24.si sredi junija povedali na Kompasu, tam beležijo največ zanimanja za sosednjo Hrvaško, predvsem za Šibenik, Makarsko riviero in Brač.

Pri Palmi pa se največ turistov odloča za počitnikovanje na grških otokih. Kljub krizi, ki je doletela Grčijo, država ostaja med najbolj priljubljenimi destinacijami za slovenske turiste.

Poskrbite, da ne boste ostali na cesti

Če se v kratkem odpravljate na dopust, vam svetujemo, da pred potjo opravite temeljit predhodni pregled vozila. Preverite raven olja in po potrebi dolijte zgolj predpisano.

Pravšnja mora biti tudi raven zavorne in hladilne tekočine, prav tako ne pozabite na tekočino za pranje stekel ter poskrbite za pravilno delovanje klimatske naprave – če sistem slabo hladi, obiščite servis. Premalo napolnjene pnevmatike vplivajo na porabo goriva.

Lahko pa se odpravite tudi do pooblaščenih serviserjev in za pregled odštejete okoli 40 evrov. Več nasvetov si preberite v tej povezavi.

Pozabite na službo

Med počitnikovanjem pozabite na službo, slabosti partnerja ali opravke, ki vas čakajo, saj boste proste dneve le tako preživeli najbolj učinkovito. Na plaži tako lahko čas izkoristite za meditacijo. Pozornost preusmerite v dihanje, ki naj bo čim globlje.

Za sproščenost na dopustu pa je glavni pogoj, da telesu dovolite počitek. Nasvete učitelja thetahealinga Harisa Omanovića si preberite tukaj.

Komentarjev 1
  • Rastok 13:27 19.julij 2012.

    Tudi mi sprva nismo planirali dopusta, ker smo mislili, da se finančno ne bo izšlo, samo smo potem vseeno zaradi ta malih dveh malce pobrskali po ponudbah in smo na strani Tuš potovanj dobili zelo ugodni 7-dnevni penzion v hotelu ...prikaži več v Rabcu in moram priznati, da smo bili zelo veseli, da smo šli za en teden na morje. Predvsem zaradi otrok, pa tudi finančno se je na koncu izšlo super!