Slovenija
20 ogledov

Skoraj polovica verjame, da je Janković upravičeno obtožen

Preiskava Zoran Janković Saša Despot
Po oktobrski anketi Slovenski utrip še naprej največ podpore uživa SDS, ki bi jo volilo 12,4 odstotka vprašanih. Z 9,5-odstotno podporo ji sledjo SD, tem pa PS, ki bi jo volilo 7,9 odstotka vprašanih.

Četrta na lestvici priljubljenosti strank je NSi, ki bi jo volilo 2,8 odstotka vprašanih. Sledijo SLS z 1,9-odstotno podporo, SNS z 1,8-odstotno podporo, LDS z 1,5-odstotno podporo, DL z 1,3-odstotno podporo, Zares z 0,9-odstotno podporo in Desus z 0,4-odstotno podporo. 23 odstotkov vprašanih ne ve, koga bi volilo, 25,4 odstotka pa jih ne bi volilo nobene stranke.

Glede na mesec prej se je podpora SDS dvignila (prejšnji mesec je bila 11,2-odstotna), padla pa je SD (prejšnji mesec 10,6-odstotna) in PS (prejšnji mesec 9,7-odstotna). Podpora se je povečala tudi NSi in DL, medtem ko je Desusu in SLS padla.

Vlade ne podpira 66,1 odstotka

Med anketiranimi vlade ne podpira 66,1 odstotka vprašanih, podpira pa jo 24,4 odstotka. 9,5 odstotka anketiranih ne ve, ali jo podpira ali ne. Nasprotovanje vladi se je sicer glede na prejšnji mesec zmanjšalo za skoraj šest odstotnih točk.

44,5 odstotka vprašanih verjame v resničnost obtožb, ki so bile podlaga za policijsko preiskavo zoper ljubljanskega župana in predsednika PS Zorana Jankovića. 26,8 odstotka vprašanih obtožbam ne verjame, 28,7 odstotka pa o tem nima mnenja. 47,1 odstotka vprašanih sicer meni, da Jankoviću ni treba odstopiti, medtem ko jih nasprotno meni 38,2 odstotka.

Komentarjev 7
  • vico 19:49 09.oktober 2012.

    res se malo skuliraj t.pa mal si odpri uci pa na tok zagovarjat jjedin ce nisi tut sam lopov...

  • vico 19:47 09.oktober 2012.

    mislim da imas resne probleme sam s seboj trsten,ali pac rad zagovarjas jj.vsak more odgovarjat za dejanja ki jih stori tko da mislim da je takih ki so se dosti hujsi.tko da ...

  • Trsten 12:59 09.oktober 2012.

    Ker imajo nekateri Slovenci velik problem, kar se tiče imeti svojega vzornika si lopovsko navdahnjeni kao Slovenci najdejo Zokija in ga imajo za vzor.Sami hočejo biti ravno tako sposobni nadmudrivaći kot je Zoki.Nekako bi še razumel tiste kao ...prikaži več naše državljane, ki imajo slovenski potni list, da navijajo za Zokija. Ne morem pa razumeti natur Slovencev, ki mahajo z zastavo z redečo zvezdo Zokiju v čast.