Slovenija
775 ogledov

Skoraj polovica zaposlenih preverja elektronsko pošto med dopustom

Telefon, voda Profimedia
Raziskava Mediane je pokazala, da skoraj dve tretjini vprašanih med dopustom uporablja mobilni telefon v enaki meri kot sicer, na družbenih omrežjih jih preživi toliko časa kot običajno polovica vprašanih.

Raziskava Mediane v obliki spletnega anketiranja je pokazala, da 46 odstotkov zaposlenih spremlja službeno elektronsko pošto med dopustom, 15 odstotkov pa trdi, da delodajalec pričakuje, da nanjo odgovorijo. 

Raziskava, ki je bila opravljena med 18. in 21. julijem, je pokazala, da ima 22 odstotkov zaposlenih med 440 vprašanimi občutek, da je odgovor na elektronsko pošto delodajalcev zaželen. Približno 63 odstotkov sodelujočih meni, da njihov delodajalec ne pričakuje odgovora na pošto, poslano v času njihovega dopusta. 

Večina vprašanih je zatrdila, da med dopustom uporablja mobilni telefon podobno kot običajno. Skoraj četrtina ga uporablja manj, približno desetina pa več. Zgolj dva odstotka sodelujočih med dopustom ne uporabljata mobilnega telefona. 

Na družbenih omrežjih večina vprašanih preživi enako časa kot običajno. 30 odstotkov jim na dopustu nameni manj časa kot sicer, osem odstotkov pa več časa. Raziskava je še pokazala, da 13 odstotkov družbenih omrežij med dopustom ne uporablja.

Shoji Morimoto Tržna niša Svet Sanjska služba: "Nič ne delam in služim denar"

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.