Slovenija
2867 ogledov

Skoraj zastonj: kolesa in otroški voziček za deset evrov, motor za 30

Najdeni predmeti na dražbi
1/6
FURS
Motor za trideset evrov, Kindle za dvajset, kolesa po deset evrov.

Na javni dražbi najdenih predmetov 7. oktobra se bo prodajalo 37 koles, kolo z motorjem, fotoaparat, slušalke, pa tudi smučarski čevlji in otroški voziček za dvojčke. 

 | Avtor: FURS FURS
Izklicna cena motorja Piaggo Bravo bo 30 evrov, Kindla dvajset, koles pa večinoma deset ali dvajset evrov. Predmet z najvišjo izklicno ceno 39 evrov bodo slušalke, otroški voziček za dvojčka pa bo naprodaj z izklicno ceno deset evrov. Slabše ohranjen Tomosov avtomatik bo naprodaj za deset evrov. 

Najdeni predmeti na dražbi | Avtor: FURS FURS
Najdeni predmeti postanejo last države

"7. oktobra 2017 ob 10. uri bo pred stavbo Generalnega finančnega urada na Šmartinski cesti 55 v Ljubljani potekala javna dražba najdenih predmetov," so sporočili s finančne uprave. Gre za predmete, ki jih najditelji prinesejo na policijo, v enem letu pa se ne najde lastnika. Po tem času se predmet šteje za opuščenega in postane last države. Finančna uprava takšne predmete proda, izkupiček od prodaje pa je prihodek proračuna Republike Slovenije.

Doslej so takšne dražbe prirejale policijske uprave, zdaj pa pristojnost za prodajo prevzema finančna uprava. 

Natančen seznam predmetov s fotografijami je objavljen na spletni strani finančne uprave, ogled pa bo možen dve uri pred javno dražbo, torej 7. oktobra od 8. do 10. ure.

Potreba registracija najmanj uro pred dražbo

"Najmanj eno uro pred začetkom prodaje se bodo morali potencialni kupci registrirati, kar pomeni, da bodo izkazati svojo identiteto z osebnim dokumentom. Najboljši ponudnik bo lahko kupljeno stvar prevzel takoj, ko bo kupnino poravnal v gotovini (bankovci in kovanci) ali s plačilno kreditno kartico," še sporočajo s finančne uprave. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ECKING 12:01 21.september 2017.

    Ziga rajs napis clanek o tem kako imajo na FURSU svoj pevski zbor ,ki ga placujemo davkoplacevalci!!! Ce gredo na zbor gredo lahko prej domov. KDO BO TO PLAČU??