Slovenija
24 ogledov

Skozi Kompolje po polžje

Podiranje cestninske postaje Torovo Saša Despot
Zaradi odstranjevanja cestninskih otokov dva tedna promet le skozi eno vinjetno stezo.

Družba za avtoceste v RS (Dars) je danes začela z odstranjevanjem sredinskih cestninskih otokov na cestninski postaji Kompolje na štajerski avtocesti. Zaporo so začeli postavljati približno ob 7. uri v smeri Maribora, v smeri Ljubljane pa jo bodo približno ob 9. uri. Dela bodo predvidoma trajala dva tedna.

Med izvajanjem del bosta v vsako smer zaprti dve vinjetni stezi, tako da bo promet prek cestninske postaje Kompolje predvidoma do sredine aprila potekal le po eni vinjetni stezi tako v smeri Ljubljane kot v smeri Celja. Cestninjenje tovornih oz. nevinjetnih vozil bo potekalo po dveh klasičnih in eni hitri stezi ABC, so sporočili iz Družbe za avtoceste v RS (Dars).

Čez dva tedna bo bolje

Po preureditvi čelne cestninske postaje Kompolje bo promet v obe smeri potekal po dveh vinjetnih stezah z omejitvijo hitrosti 60 kilometrov na uro in štirih stezah za tovorna oz. nevinjetna vozila, od katerih bo ena hitra steza ABC.

Kompolje je četrta cestninska postaja, kjer bo Dars odstranil betonske cestninske otoke. Od lanskega septembra je že preuredil čelne cestninske postaje Log in Videž na primorski avtocesti ter Torovo na gorenjski avtocesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.