Slovenija
1726 ogledov

43-letnik dobil 1800 evrov globe in 26 kazenskih točk

Merjenje hitrosti Saša Despot
Voznika čaka globa in 26 kazenskih točk.

Policista PP Slovenska Bistrica sta sinoči nekaj minut po 22. uri na Stepišnikovi ulici v naselju Slovenska Bistrica z ročnim laserskim merilnikom hitrost sta izmerila 43-letnemu vozniku, ki je vozil s hitrostjo 115 km/h.

Preizkus vsebnosti alkohola v krvi je pokazal, da je voznik imel 0,35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Policista sta mu prepovedala nadaljnjo vožnjo ter zoper njega podala obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Predpisana globa za oba prekrška je 1.800 evrov in stranska sankcija 26 kazenskih točk.

Hitrost in vožnja pod vplivom alkohola sta najpogostejša vzroka prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato Policija ponovno poziva vse voznike k strpni vožnji po predpisih. ''Prav v ta namen policisti kontinuirano izvajamo in bomo še naprej izvajali poostrene nadzore cestnega prometa z namenom, da ugotavljamo prekoračitve hitrosti in vožnjo pod vplivom alkohola, pri tem pa uporabljamo in bomo uporabljali prav vsa razpoložljiva tehnična sredstva,'' so še sporočili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.