Slovenija
149 ogledov

Skozi vetrobransko steklo priletel kos ledu

Zima Shutterstock
S ponjave tovornega vozila je padel kos ledu, prebil vetrobransko steklo na avtomobilu, ki je pripeljal nasproti, in poškodoval sopotnico.

Celjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči zaradi ledu, ki je padel s tovornih vozil in poškodoval dve vozili ter eno osebo. 

Prva se je zgodila včeraj nekaj po 12. uri zunaj Lemberga. Vozniku tovornega vozila – hladilnika, bele barve z modro kabino neznanih registrskih številk, je med vožnjo iz smeri Dobrne proti Vojniku na drugo tovorno vozilo padel kos ledu in poškodoval plastični senčnik nad vetrobranskim steklom.

Led prebil vetrobransko steklo 

Druga nesreča se je zgodila nekaj po 13. uri na avtocesti zunaj Šempetra. Neznanemu vozniku neznanega tovornega vozila, ki je vozil od Šempetra proti Arji vasi, je s ponjave tovornega prostora na osebno vozilo na nasprotnem smernem vozišču padel kos ledu; prebil je vetrobransko steklo osebnega avtomobila in poškodoval sopotnico v vozilu.

Polcisti pri obeh nesrečah prosijo za pomoč. "Vse, ki so omenjeni prometni nesreči morda videli, prosimo za čim več informacij o vozilih, s katerih je padel led," so zapisali v poročilu in dodali, da nobeden od voznikov tovornih vozil ni počakal na kraju nesreče. 

Komentarjev 2
  • milek 18:39 04.februar 2014.

    Če bi tebi priletel led v glavo, bi še vedno imel isto vprašanje.

  • frogstomp 14:50 04.februar 2014.

    namesto grožnje s kaznijo predlagam, da se svetuje kako naj vozniki očistijo svoje vozilo, saj pri vozilih ali višino nad 2 metri to ni tako enostavno. taki primeri nesreč in navodila kako ravnati morda koga pripravita do pozitivnega ravnanja, dočim ...prikaži več globljenje ne vzbudi ravno želje po "biti boljši človek.."