Slovenija
143 ogledov

Škrabec ima v Belorusiji stomilijonski posel

Skica hotela Kempinski v Minsku
1/3
Riko
Riko Janeza Škrabca je podpisal pogodbo o gradnji razkošnega hotela Kempinski v beloruskem Minsku. Izgradnja hotela Kempinski je vredna 57 milijonov evrov, celotnega kompleksa pa več kot sto milijonov evrov.

"Riku je zaupana gradnja prestižnega kompleksa, ki bo stal v zgodovinskem središču beloruske prestolnice," so danes sporočili iz podjetja.

Kompleks vključuje hotel Kempinski s petimi zvezdicami v izmeri 22.765 kvadratnih metrov, 81 stanovanjskih enot (14.431 kvadratnih metrov), poslovne prostore (14.926 kvadratnih metrov) ter parkirišča in pomožne prostore (23.411 kvadratnih metrov).

Izgradnja hotela Kempinski je vredna 57 milijonov EUR, celotnega kompleksa pa več kot sto milijonov evrov. Investitor bo zagotovil več kot polovico lastnih sredstev, potrebni kredit bo investitorju "dodelil konzorcij mednarodnih bank z zavarovanjem kreditnih rizikov s strani SID Banke kot agenta slovenske države", pravijo v Riku.

Investitor projekta je družba Elite Estate JLCC, arhitekturno rešitev je prispeval moskovski arhitekturni biro SPEECH LCC. Rok za izgradnjo hotela je konec leta 2013, izgradnja stanovanjskega in poslovnega dela kompleksa se mora zaključiti pred koncem leta 2014, so še sporočili iz podjetja.

Komentarjev 4
  • Franc Mihič 22:38 05.marec 2012.

    Slovenija se je z zaviranjem sankcij proti Belorusiji v svetovnih medijih pojavila v 542 zapisih. Zunanji minister Karl Erjavec je za prepoznavnost dežele pod Alpami naredil več kot vsi njegovi predhodniki skupaj. Slovenski predstavniki so beloruskemu oligarhu Juriju Čižu omogočili, ...prikaži več da se pripravi na sankcije. Dovolj časa ima, da svoje prihranke iz evropskih bank prenese v domovino. Ker naša diplomacija ni mogla doseči, da bi s seznama izbrisali samo njega, je menda blokirala celoten seznam z imeni devetih oslovnežev. Zdaj se Ljubljana hvali, da je razširjeni seznam, ki naj bi ga potrdili 26. marca, dosežek slovenske blokade?!Svetohlinska Slovenija!

  • Franc Mihič 22:35 05.marec 2012.

    »Na eni strani imaš politične zapornike, ki gladovno stavkajo, na drugi pa luksuzni hotel … Pogodba ni tako velika, da bi imela resen vpliv na slovensko gospodarstvo. Če nekdo v slovenski vladi ni tesno povezan s skupino Riko, potem nič ...prikaži več ne razumem,« je za EUobserver izjavil neimenovani evropski diplomat. Podobno mnenje je v uvodniku Hotel ali življenje izrazila Natalija Radina, odgovorna urednica Hartije’97: »Slovenskemu lobiju je uspelo. Podjetje Riko, ki je sklenilo dobičkonosno pogodbo z oligarhom Čižem, je vplivalo na odločitev države. V diplomatskih krogih šepetajo, da ne gre le za pogodbo, ki je koristna za gospodarstvo male države, ampak za povezave med predstavniki slovenske vlade in omenjenim podjetjem.«Slovenska filantropska kultura?

  • mia 07:36 21.februar 2012.

    zanima me, če ima delavec v riku kaj več, kot za golo preživetje