Slovenija
40 ogledov

Skrbela bo za ruske milijone

leona vidovič Nino Verdnik
Turizem. Nova predsednica uprave Term Maribor meri na več tujih gostov. V ospredju medicina in igralništvo.

“Osnovna dejavnost bo postal medicinski in igralniški turizem. Pričakujemo predvsem več gostov iz Rusije in Ukrajine,” je včeraj dejala Leonida Vidovič, nova predsednica uprave Term Maribor.

Vidovičeva je nasledila Zorana Boškovića, na to mesto pa so jo predlagali ruski lastniki družbe Platanus, ki imajo večinski delež Term Maribor. Nova uprava, ki jo sestavlja še Borut Rojs kot prokurist, naj bi zaposlenim v enem mesecu predstavila načrte za razvoj podjetja.

Vidovičeva je dejala, da nameravajo v treh ali štirih letih povečati število zaposlenih za okoli deset odstotkov. Kot je v sredo poudaril Oleg Derkač, direktor Platanusa, ne izključujejo dodatnega vlaganja v turizem v Sloveniji.

Izključil ni niti, da bi se potegovali za nakup družbe Aerodrom Maribor, ki ima v upravljanju mariborsko letališče.

Si želijo koncesijo?

Pojavljajo se namigovanja, da naj bi se Terme Maribor v kratkem podale tudi neposredno v igralništvo.

“Za zdaj nimamo točnega načrta, vsekakor pa nas igralništvo zanima. V nadzornem svetu imamo tudi predsednika družbe Hit Draga Podobnika in z njim bomo zagotovo našli kakšno skupno rešitev,” je na naše vprašanje, ali se zanimajo za pridobitev igralniške koncesije, odgovorila Vidovičeva.

Terme Maribor so lansko leto končale z 213 tisoč evri dobička.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.