Slovenija
3 ogledov

Skrbi jih gospodarska kriza

Tudi letos bodo cene vozovnic ostali na ravni izpred dveh let. (Foto: TC Soriška Žurnal24 main
Stari vrh, Soriška planina. Smučarska sezona se bo začela sredi decembra.

Smučarske vozovnice bo v predprodaji mogoče kupiti na smučarskem sejmu v Škofji Loki prihodnji konec tedna, naročijo pa se lahko tudi po elektronski pošti. Cenejše bodo do 15 odstotkov.

Smučišče. Na Starem vrhu imajo vse pripravljeno za umetno zasneževanje proge ob sedežnici. “V naslednjem tednu je napovedana ohladitev in takrat bomo začeli zasneževati. Računamo tudi na nekaj naravnega snega,” je povedal direktor STC Stari vrh Matej Demšar.

Smučarske vozovnice bo v predprodaji mogoče kupiti na smučarskem sejmu v Škofji Loki prihodnji konec tedna, naročijo pa se lahko tudi po elektronski pošti. Cenejše bodo do 15 odstotkov.

Sezono naj bi odprli okoli 6. decembra, najpozneje pa do sredine decembra.

Računajo na naravni sneg
Sredi decembra naj bi pognali naprave tudi na Soriški planini, kjer kljub temu, da imajo sistem dosneževanja, računajo predvsem na naravni sneg. Smučišče je letos bogatejše za dodatno smučarsko progo, bordersko progo ter obnovljeno tekaško progo.

“Ker smo cenejši od vseh sosednjih smučišč in ker je Soriška planina družinsko smučišče, za kar smo dobili tudi nagrado, računamo, da sezona ne bo slabša od lanske. Malo se bojim, da se bo čutila gospodarska kriza oziroma težave v družinskih proračunih,” je pojasnil direktor in upravitelj TC Soriška planina Franc Golija.

Vozovnic ne bodo podražili
Cene vozovnic na smučiščih se ne bodo podražile, saj se zaradi gospodarske krize zavedajo slabšega finančnega položaja. Na Starem vrhu so pocenili predvsem otroške in študentske vozovnice. “Vozovnic nismo podražili že dve leti, tudi letos jih ne bomo. Smo zelo ugodni, saj dnevna karta stane 20 evrov, imamo pa tudi ugodne dve-, tri- in štiriurne karte,” je dodal Golija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.