Slovenija
35 ogledov

Skrbi zaradi otroške srčne kirurgije so odveč

Kirurgi so bili osupli. Žurnal24 main
Vodstvo UKC Ljubljana miri javnost, da bo tudi v prihodnje v Ljubljani potekal kardio kirurški program za otroke. Prepričani so, da je zaskrbljenost odveč.

"Otrokom bomo tudi v prihodnje zagotavljali najbolj kakovostno in varno oskrbo," mirijo v UKC Ljubljana. "Kardio kirurški program za otroke se bo še naprej izvajal in razvijal v UKC Ljubljana, tako s pomočjo münchenskega  centra za srčno kirurgijo, s katerim smo podpisali dogovor o sodelovanju, kot tudi drugih eminentnih kirurgov, ki bodo operirali v UKCL."

O zdravljenju bo odločal konzilij strokovnjakov, ki ga vodi Tomislav Klokočovnik. Od njihovega mnenja bo odvisno, kdo in kje bo otroka operiral. "V kolikor bo konzilij odločil, da bo potreben prihod dr. Davida Mishalyja, je to omogočeno, saj imamo z njim podpisano podjemno pogodbo do oktobra leta 2014," so sporočili.

Dva nova kirurga

Potem ko je deset zdravnikov, ki sodeluje pri programu otroške srčne kirurgije v UKC Ljubljana, podalo ugovor vesti glede sodelovanja pri operacijah, so konec prejšnjega tedna na UKC Ljubljana dosegli dogovor glede programa. Dogovorili so se, da bodo v program vključili dva nova srčna kirurga, ki se bosta doizobrazila, da bodo tako lahko na UKC Ljubljana opravili 80 odstotkov operacij, ostalih 20 odstotkov operacij pa bodo opravili s pomočjo münchenskih strokovnjakov.

Starši podprli Mishalyja

Na družabnem omrežju Facebook so nato starši otrok s srčno napako, ki jih je že operiral David Mishaly ali pa še čakajo na srčno operacijo, ustanovili skupino v podporo izraelskemu kirurgu. Poudarili so, da imajo pravico do izbora zdravnika za svoje otroke. Dvomijo, da je odločitev o vpeljavi novih kirurgov v program srčnih operacij v UKC Ljubljana v najboljšem interesu otrok s prirojenimi srčnimi napakami. Prepričani so, da gre v tem primeru za igrice in sprevržene lastne interese posameznikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.