Slovenija
55 ogledov

Skrbita ga Zalar in Kresalova

Gorenak budno spremlja delovanje notranjega ministrstva, policije in pravosodja. Žurnal24 main
Poslanec SDS Vinko Gorenak opozarja, da ministra Katarina Kresal in Aleš Zalar obvladujeta notranje ministrstvo, policijo in pravosodje, pri čemer gre po njegovem za zlorabo politične moči.

Poslanec SDS Vinko Gorenak meni, da to škodi pravni državi, zato bodo v SDS tudi v prihodnje spremljali dogajanje in nadaljevali s poslanskimi vprašanji.

Gorenak se je danes odzval tudi na informacije, da naj bi v Baričevičevi hiši našli sledi krvi tretje osebe. Priče naj bi s kraja videle bežati odvetnika Mira Senico, zato je Gorenak Senico pozval, naj da v analizo vzorec krvi.

Na novinarski konferenci je opozoril na posamezne probleme v povezavi z delovanjem obeh ministrstev. Pri zadevi Baričević omenjena ministra po Gorenakovem mnenju razmišljata bolj o tem, kako nadzirati tožilstvo pri izdaji podatkov, kot pa kdo je ta tretja oseba, ki naj bi bila na kraju dogodka.

Odprt ostaja tudi problem stavb Nacionalnega preiskovalnega urada, kjer je po njegovem mnenju šlo za zadovoljevanje potreb lastnika podjetja, ki je prostore dalo v najem, Igorja Jurija Pogačarja in ne policije. Policija, računsko sodišče in komisija za preprečevanje korupcije zadeve preiskujejo, doslej pa niso ugotovili še ničesar, opozarja.

Gorenak vidi povezavo tudi med banko Hypo Alpe-Adria, odvetnikom Mirom Senico ter LDS. Opozoril je tudi na več po njegovem mnenju spornih odločitev, pri čemer je med drugim izpostavil primer odškodnin zaradi novih potnih listov.

Sajovic razume njegovo jezo
Vodja poslanskega kluba LDS Borut Sajovic na Gorenakove navedbe odgovarja, da razume njegovo jezo nad delom pravosodja in notranjih zadev, saj so se zadeve v tej državi na teh področjih diametralno obrnile. Tako so "obiske vladnih palač, kjer jih je včasih gostil nekdanji predsednik vlade, junaki odmevnih slovenskih afer nadomestili z obiski policijskih postaj, kjer jih gostijo kriminalisti, ki z njimi ne trgujejo za Delo, ampak jih zaslišujejo o kaznivih dejanjih", je zapisal.

Vse to poslanca Gorenaka zagotovo zelo boli. Ker so vsi ti nekdaj ljubi gosti izgubili status nedotakljivih in dobili status, ki jim pripada: osumljenci kaznivih dejanj.
Borut Sajovic

Sajovic nadaljuje, da se Hilda Tovšak v tem mandatu na počivališču Lopata ne srečuje več z osebnim tajnikom Janeza Janše, s katerim je delila posle pri gradnji kontrolnega stolpa na Brniku, pač pa s kriminalisti na policijskih postajah in sodniki v sodnih dvoranah, kjer mora za svoje nečednosti odgovarjati.

SDS zagotovo moti, da je v kazenskem postopku tudi nekdanji predsednik uprave Intereurope Andrej Lovšin, ki je s fotografijo predsednika omenjene stranke Janeza Janše v direktorski pisarni dokazal vse svoje reference za vodenje podjetja v državni lasti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.