Slovenija
29 ogledov

Skregani, še preden so sploh začeli

Igor Šoltes Žurnal24 main
Verjamem. Ustanovitelji Šoltesovega društva za uveljavitev pravne in socialne države, so se razšli.

"Res je, razšli smo se in sedež društva sem že prenesel na drugi naslov; razlog so naši različni pogledi na prihodnost," je redkobesden Igor Šoltes, nekdanji predsednik računskega sodišča.
Septembra je naredil svoje prve korake v svet politike in v Kopru ustanovil Verjamem, društvo za uveljavitev pravne in socialne države. To naj bi bilo prek širšega gibanja in mreženja po vsej državi nekakšna predhodnica politične stranke.

Podpredsednika odšla

Šoltes je predsednik društva, zdaj že nekdanja podpredsednika pa sta bila koprska notarka Polka Bošković – v njeni pisarni je bil sprva tudi sedež društva – in ortoped Danijel Bešič Loredan. Društvo so uradno ustanovili oziroma registrirali septembra v Kopru.

Iz javno dostopnih podatkov je razvidno, da je sedež društva res že na drugem naslovu in ne več v poslovnih prostorih notarke Boškovićeve. Neuradno je razlog razhoda združbe sicer povsem oseben prepir. Boškovićeva pa za komentar za nas ni bila dosegljiva.

Smer v politiko ostaja

"Še naprej je moja resna opcija v prihodnje politična stranka, sedež društva za zdaj ostaja na Obali, možno pa je, da ga bomo preselili," dodaja Šoltes.

Ob registraciji društva so napovedovali, da začenjajo gibanje, ki naj pomaga pri iskanju rešitev za boljšo državo. Da bi radi potrkali na vest ljudi in jih prebudili, za oktober pa so napovedovali predstavitev na spletu. Ob ustanovitvi so zbrali 25 posameznikov, mrežo bi širili po vsej državi. "Gre za ljudi, ki niso povezani s korupcijo. Sprejeli bomo vse. Verjamem nima nobenega strica ali znanega politika. Ne nameravamo se ukvarjati s preteklostjo. Za boljšo Slovenijo si prizadevamo, saj si jo zaslužimo. Vabimo strokovnjake, ki so na svojih področjih uspešni, da se nam pridružijo in da začutijo državljansko pravico, da predlagajo rešitev za težave, v katerih je Slovenija," so med drugim povedali ob registraciji društva. Igor Šoltes je sicer že večkrat poudaril, da je treba političnim strankam postaviti alternativo.

Komentarjev 20
  • SARAH 15:09 16.december 2013.

    Hahahah, Titty, očitno zelo slabo poznaš Polko. Saj je sama polna keša : )

  • suzana.kos 13:49 16.december 2013.

    ti jo pa očitno poznaš :-)

  • Marko Slovenia 13:14 16.december 2013.

    Za kampanjo rabiš veliko € in kje jih bo poštena stranka dobila?? brez stricev bo težak začetek...