Slovenija
22 ogledov

Skrili so Valterja

Ob našem obisku včeraj okrog poldneva je bila restavracija Valter polna. Nasploh Žurnal24 main
Kranj. Občina bo v torek na dražbi med drugim prodajala parcelo pod restavracijo Das ist Valter.
170 evrov za kvadratni meter je izklicna cena za parcele na Klancu, 200 evrov za parcelo ob mostu čez Kokro, 150 evrov pa za zemljišče na Bregu ob Savi. DDV ni vključen v ceno.

Kranjska mestna uprava bo prihodnji torek na javni dražbi prodajala več zemljišč, med drugim parcelo ob mostu čez Kokro, na kateri stoji nekdanja Čebelica, zdajšnja restavracija sarajevskih jedi. Čeprav je zemljišče v naboru najvišje vrednoteno, ga mestna uprava v vabilu na dražbo na svoji spletni strani ni navedla.

Potrebujejo denar
Gre za zagotavljanje finančnih sredstev v proračun. Mestna občina Kranj tega zemljišča ne potrebuje, lastnik objekta je podal vlogo za nakup,” so vzroke za prodajo približno 200 kvadratnih metrov velike parcele ob mostu čez Kokro pojasnili pri občinski upravi.

Kakšen interes pričakuje glede na priljubljenost lokacije, občinska uprava ni mogla napovedati. “Težko rečemo, ker se prodaja izključno zemljišče. Objekt ni v lasti občine in ni predmet prodaje,” so opozorili.

Te parcele niso navedli
Sicer pa pri mestni upravi zatrjujejo, da je zgolj naključje, da v skrajšanem poudarjenem vabilu na dražbo na svoji spletni strani omenjene parcele ob mostu niso navedli.

Nihče nima predkupne pravice, niti prednosti. Prodali bomo tistemu, ki bo na dražbi ponudil največ,” je zatrdila vodja oddelka za splošne zadeve Tatjana Hudobivnik, prepričana, da bo za preostala ponujena zemljišča, na Klancu in Bregu ob Savi, zagotovo večji interes.

Skupaj pol milijona evrov
Izklicna cena za zemljišče pod restavracijo je 40 tisoč evrov. Za vsa zemljišča, ponujena na dražbi, pa kranjska mestna uprava upa, da bo iztržila vsaj dobrega pol milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.