Slovenija
48 ogledov

Skrivajo številke o Stožicah

Stožice Anže Petkovšek
Šport Ljubljana. Javni zavod ne želi razkriti, ali je imel lani s Stožicami izgubo.

V Javnem zavodu Šport Ljubljana ne štejejo sproti, koliko prireditev in obiskovalcev imajo v centru Stožice, prav tako ne spremljajo sproti, ali imajo z dvorano in stadionom izgubo ali dobiček, je povedala Živa Kasagić, vodja za odnose z javnostmi, in nas napotila, naj informacije o dogodkih in obiskanosti poiščemo na spletu, uradnih podatkov pa nam iz zavoda niso posredovali.

Lani manj priljubljene

Na spletu smo tako našli neuradne podatke, da je bilo lani v Stožicah 73 dogodkov, kar je 21 manj kot leta 2011, leta 2010 pa jih je bilo 35, vendar je bil center odprt le dobre tri mesece. Lani je upadlo tudi število nešportnih prireditev (8), saj jih je bilo leta 2011 21. Prav tako je bilo lani manj obiskovalcev, do decembra jih je bilo po neuradnih podatkih 298 tisoč, medtem ko jih je bilo leta 2011 kar 552 tisoč. Zaradi manj dogodkov in obiskovalcev smo želeli izvedeti, ali so imeli s Stožicami več stroškov kot prihodkov, a tudi teh podatkov nismo dobili. “Vse informacije o poslovanju bodo na spletu dostopne po končanem zaključnem poročilu, v drugi polovici februarja,” je sporočila Kasagićeva. V zavodu ne želijo povedati niti, ali so z obiskom zadovoljni, niti, kakšne načrte imajo za letos, ko bodo Stožice med drugim gostile evropsko košarkarsko prvenstvo. Poleg tega so do zdaj napovedani še trije koncerti; Rammsteini bodo nastopili 30. aprila, Mark Knopfler 4. maja in Perpetuum Jazzile 9. novembra.

Pokrovitelja ni

So pa v zavodu povedali, da pokrovitelja za poimenovanje stožiških objektov še niso našli: “Ko se bo to zgodilo, bomo o tem pravočasno obvestili tudi javnost.”

Komentarjev 10
  • Specijalec 20:18 27.januar 2013.

    Daj ti ne govori neumnosti....Janković je isti lopov k Kangler, samo da mi še iz neznamnega razloga ni jasno d ga ljubljančani volijo(te)...pa nisem ne za Janšo ne za kučana ne za Jankovića itd...Janković deluje po istem sistemu kot Kangler, ...prikaži več kradi kradi kardi, ljudje bodo pa plačevali....Jankovič si je na Stožicah nabral (pokradel) toliko denarja, da mu ni treba delati do konc življenja, plačeval bomo pa ljubljančani...pa je še zmerom župan...se pravi mali lopov mora iti ( Kangler), hujši lopov je pa lahko na mestu župana??? Kdaj se bodo ljudje zbrali pred magistratom in zahtevali odstop???....Maribor bi lahko bil zgled Ljubljani...Jankovića na DOB potem pa je lahko tam župan svoje celice!

  • KOJAK 12:00 27.januar 2013.

    Briga mene ali so na ić... ali na čič ali na ša. Želim si le poštene in sposobne ljudi, zarad mene lahko pridejo tudi črnci ali pa poševnooki. Važno je da spokajo Janše, Jankovići in podobna nesnaga.

  • mph 11:25 27.januar 2013.

    Če ni denarja razumljivo upada število prireditev. Vrli oboževalci firerja pa gladko pozabljate, da je ravno Princ teme pobral ogromno denarja Ljubljanski občini IZKLJUČNO z namenom uničenja Jankoviča, pa čeprav za ceno uničenja Ljubljane.