Slovenija
20 ogledov

Skrivnostni o prihrankih

Gradbišče Teš 6 mediaspeed
Teš je v petek Širclju in Černaču poslal dokumentacijo, da izpolnjuje pogoje za poroštvo.

V Termoelektrarni Šoštanj (Teš), ki jo vodi Simon Tot, tokrat (v drugem poskusu) s kar 18 prilogami utemeljujejo, da izpolnjujejo pogoje za odobritev poroštva. Vse priloge so "poslovna skrivnost", zato na spletu državnega zbora (DZ) niso dostopne med gradivi.

Je pa s seznama, ki so nam ga poslali iz Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), razvidno, da v prvi prilogi dokazujejo in pojasnjujejo znižanje vrednosti investicije iz novega investicijskega programa (NIP) 4 na NIP 3. Priložili so tudi posebno poročilo o rezultatu pogajanj s ključnimi dobavitelji in obvestilo, da sta nadzorna sveta Premogovnika Velenje in Teša potrdila aneks številka 1, ki je fiksiral ceno premoga na ravni, kot jo je zahtevala vlada. Poslanci in minister Zvonko Černač bodo imeli vpogled še v pet zapisnikov pogajanj z Alstomom in analizo, koliko bi stalo, če se Alstom (začasno) umakne z gradbišča.

50 delavcev že odšlo

V Tešu in HSE, ki je lastnik Teša, včeraj vsebine dokumentov, ki so bili poslani predsedniku odbora za finance v DZ Andreju Širclju, sicer poslancu SDS, niso želeli razkrivati. So pa potrdili, da osnovni dopis, v katerem pojasnjujejo izpolnjevanje pogojev, "nima oznake poslovna skrivnost", ker pa je namenjen Širclju, "predlagamo, da se glede vpogleda obrnete nanj". Šircelj, ki včeraj ni bil dosegljiv, naj bi gradivo komentiral danes.

So pa v Tešu potrdili, da se je število delavcev Alstoma na gradbišču znižalo za 50 (na 150) in da čakajo odziv Alstoma na pisno zaprosilo, da z umikom z gradbišča počakajo vsaj do petka, ko bo že jasno, ali bo odbor za finance v četrtek opravil drugo branje zakona o poroštvu ali ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.