Slovenija
23 ogledov

Škrlovec po novem Pentagon

Ostanke nekdanjega stražnega stolpa na Volkovem vrtu bo zamenjal vrtljiv stolp, Žurnal24 main
Kranj. Obnova treh nekdanjih stražnih stolpov do novembra.

Operacija Trije stolpi bo končana novembra, je na četrtkovi novinarski konferenci napovedala kranjska mestna uprava. V sredo je podpisala pogodbo z izvajalcem. Gradbena dela naj bi začeli do konca meseca.

Kehica, Turnc, Pentagon
Operacija Trije stolpi obsega nekdanje stražne stolpe na Pungertu, Volkovem vrtu in na Škrlovcu. Mestna uprava bi jih rada odprla za javnost in jim vdahnila vsebino, s tem pa prispevala k revitalizaciji mestnega jedra.

Evropska sredstva
Za obnovo. Za revitalizacijo kulturnih znamenitosti je Mestna občina Kranj pridobila 6,3 milijona evrov evropskih sredstev. Ob treh stolpih še za grad Khislstein in Layerjevo hišo.

Na Pungertu – stolp bodo po novem imenovali Kehica – bosta center kulturne vzgoje otrok in igralnica. Turnc na Volkovem vrtu bo razgledna točka in prireditveni prostor, Pentagon na Škrlovcu pa zaradi oblike center intermedijskih umetnosti. Po novem bo pokrit s streho, pod njo pa bo razstavni prostor.

Dva milijona evrov

Vrednost investicije bo skupaj z opremo skorajda dva milijona evrov. Projekt finančno skoraj v celoti krijeta država in Evropska unija. Sklep ministrstva za kulturo je občina prejela že v začetku leta. Razpis za tehnološko opremo Škrlovca je že objavila, sredi poletja pa naj bi sledil tudi razpis za opremo stolpa na Pungertu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.