Slovenija
37 ogledov

Skromnejši, a ne cenejši

Tone Zafošnik (desno), dozdajšnji mestni viničar, je svojo delo predal Stanetu K Žurnal24 main
Festivalsko
 dogajanje. Odpovedi zaradi slabega vremena. Jabolka so dali Karitas in Rdečemu križu.

Maribor. Festival Stare trte, ki je letos Zavod za turizem Maribor (ZTM) stal okoli 50 tisoč evrov, je bil letos skromnejši, kot so sprva obljubljali.

Vsebine ni bilo zaradi dežja
Napovedi so bile obetajoče, ko pa se sprehodiš skozi mesto, se sploh ne zazna, da se festival odvija. Peščica štantov na Glavnem trgu se tako rekoč izgubi,” nas je že sredi tedna poklicala bralka iz Maribora.

Da je bil festival skromnejši kot lani, nam je pojasnil tudi Milan Razdevšek, direktor ZTM. Kot je dodal, je za nastali položaj krivo slabo vreme. “Še nikoli v desetih letih nismo imeli toliko dežja med festivalom. Veliko prireditev in razstav smo morali odpovedati, z Grajskega trga pa smo se predvolilni vročici umaknili na Glavni trg,” je razložil prvi mož ZTM. Vendar pa zaradi odpovedi prireditev ZTM ni porabil nič kaj manj denarja, kot so načrtovali.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


Jabolka dajo...
Edina razstava jabolk je bila nekakšna lesena piramida, ki je na trgu stala od torka. Sadeži, ki so pet dni stali pod milim nebom, prepuščeni različnim vremenskim razmeram, podnevi vsem na ogled, ponoči pa so jih celo varovali varnostniki, da jih ne bi nepridipravi ukradli, je ZTM, ki je v stoodstotni lasti Mestne občine Maribor (MOM), podaril Rdečemu križu Maribor. “Jabolka so nam ponudili in smo jih pripravljeni sprejeti. Upam, da niso v preveč slabem stanju. Skrbno jih bomo pregledali. Poškodovana bomo izločili, ker če niso dobra za vse, niso dobra niti za tiste, ki so pomoči potrebni. Seveda pa bomo kvalitetna jabolka ljudem z veseljem podarili,” je dejal Alojz Kovačič, sekretar območnega združenja Rdečega križa Maribor.

...denarja pa ne
Niti evra. Je pa bilo slišati nekoliko razočaranja v glasu Kovačiča, ki je sicer bil vesel jabolk občinskega zavoda. “Ljudje resnično potrebujejo pomoč, še najbolj v obliki denarja. Javne ustanove nimajo posluha, da bi nam donirale sredstva. Na MOM smo letos naslovili prošnjo, da bi dobili tri tisoč evrov, za enkratne denarne pomoči pa nismo dobili niti evra,” je povedal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.