Slovenija
27 ogledov

Skupaj v boj za PU

Goršek in Šinkovec sta s plakati predstavila projekt Libra, torej reorganizacijo Žurnal24 main
Ukinitev. Župani ne popuščajo in ne dajo policijske uprave (PU).

Janko Goršek, direktor Generalne policijske uprave (GPU), in njegov namestnik Matjaž Šinkovec sta bila včeraj priča ogorčenemu in ostremu protestu dvanajstih koroških županov. “Ukinitve Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec ne bomo dovolili. Preveč smo že zapostavljeni, da bi nam jemali še te institucije, ki jih imamo,” je bil odločen Matjaž Zanoškar, župan Slovenj Gradca.

Spisek za vlado
Vprašanja. Vsi župani pa se že pripravljajo na obisk Vlade RS 3. novembra na Koroškem. Odločili so se, da ne glede na strankarsko pripadnost stopijo skupaj ter pripravijo ministrom cel kup vprašanj, ki so jim jih že pisno postavljali, pa nanje niso dobili odgovora.

Prihranek da, zdaj že ne
Seji sveta regij v Dravogradu, kjer so se včeraj zbrali vsi koroški župani, sta se prej omenjena gosta pridružila z namenom, da pojasnita, kakšen je načrt reorganizacije PU Slovenj Gradec. Kljub temu, da so še prejšnji teden iz GPU zatrjevali, da bodo s pripojitvijo PU Slovenj Gradec k PU Celje tudi privarčevali, je bil tokrat Goršek prepričan drugače. “Nekih prihrankov si ne obetamo, vemo, da so potni stroški iz Koroške do Celja velik strošek,” je pojasnil prvi mož policije.

Nista jih prepričala
Čeprav sta s svojim pomočnikom pripravila predstavitev reorganizacije in prepričevala župane, da ne gre za politično dejanje ali predhodno regionalizacijo Slovenije, nista bila uspešna. “Pa še kako gre za politično dejanje. S tem dejanjem boste postali grobarji naše Koroške,” je bil konkreten Tomaž Rožen, župan Občine Ravne na Koroškem.

Znano do decembra
Na konkretna vprašanja, koliko policistov bi se moralo voziti v Celje in kako bo pravzaprav po novem delo potekalo, sta gosta pojasnila le, da bo to znano letos 
decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.