Slovenija
15 ogledov

Skupaj za ime dva milijona

Žurnal24 main
Stadion Stožice. Za ime bo objavljen javni razpis. Zmagal bo najradodarnejši.

Župan Mestne občine Ljubljana (MOL) Zoran Janković si po neuradnih informacijah želi, da bi ime nogometnega stadiona v Stožicah prodal za pol milijona evrov na leto. Vendar naj bi ob tem predvidel, da bo z izbranim podjetjem podpisal štiriletno pogodbo, kar pomeni, da bo iztržil dva milijona evrov. Kot smo že poročali, je največ zanimanja za to pokazala Zavarovalnica Triglav.

Več bo znano konec junija
Janković o številki ni želel uradno govoriti: “Ko bodo športni objekti končani (predvideno je 30. junija; op. a.), bomo govorili o tem, po kom in na kakšen način bo lahko dobil ime. Merila bodo zelo jasna. Tisti, ki bo ponudil največ, bo imel prednost.” Dodal je, da zdaj ne pričakuje ne pol milijona ne drugih zneskov, ampak bo vse videl takrat, ko bodo podjetja prek javnega razpisa oddala svoje ponudbe.

SD: Po Petru Božiču
Včeraj so ljubljanski Socialni demokrati (SD) tudi uradno predstavili svoj predlog, da bi mestni svet glasoval o poimenovanju stadiona po pokojnem dolgoletnem mestnem svetniku Petru Božiču. Janković je v torek na to pobudo odgovoril, da takega predloga ni dobil in da predsednica ljubljanskih SD Metka Tekavčič ve, kakšni so postopki za to.

Pričakujemo, da se bosta župan in mestni svet na to pobudo odzvala, radi pa bi, da se o tem odloči pred prvo nogometno tekmo, da ne bi bilo to predmet predvolilnih preigravanj,” je povedala Tekavčičeva in se zavzela za hitro razpravo brez žalitev in s spoštovanjem do Božiča. V SD še ne vedo, ali bi po njem poimenovali le stadion ali celotni športni park, vsekakor pa poimenovanju po kakšnem podjetju nasprotujejo. Imajo tudi rezervni predlog imena: Stadion enotnost.

Stadiona ne vidijo zgolj kot športni ali nogometni objekt, temveč kot objekt z različnimi vsebinami, zato menijo, da bi pri njegovem vzdrževanju morala sodelovala tudi država.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.