Slovenija
14 ogledov

Skupina Telekom z manj prihodki

Telekom prodaja tudi šest apartmajev v Barbarigi. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Skupina Telekom Slovenije letos z manj prihodki, a kljub temu s 34 milijoni evrov čistega dobička. Pri Telekomu načrtujejo uvedbo televizijskega programa Siol TV.

Skupina Telekom Slovenije je v letu 2011 zabeležila znižanje poslovnih prihodkov za dva odstotka. Prihodki so znašali 824,5 milijona evrov, kar pomeni 34 milijonov evrov čistega dobička. Leto prej je imela skupina 210 milijonov evrov izgube, za prihodnje leto pa načrtujejo dobiček v višini 55 milijonov evrov. To je pokazalo nerevidirano poslovno poročilo, ki ga je včeraj obravnaval nadzorni svet, danes pa so ga predstavili javnosti.

Kot pojasnjujejo, ostra konkurenca, regulacija in zaostren makroekonomski položaj kažejo, da je doseganje prihodkov ter zagotavljanje ustreznega dobička tudi na področju elektronskih komunikacij čedalje zahtevnejše.

V poslovnem načrtu za leto 2012 se zato osredotočajo na iskanje novih virov prihodkov, kratkoročno predvsem na zmanjšanje stroškov. "Učinki prestrukturiranja in začetka prenove poslovnih procesov so sicer že vidni v poslovnih rezultatih za leto 2011, podoben trend pa je zaradi načrtovanih sprememb pričakovati tudi v letu 2012," so še pojasnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.