Slovenija
21 ogledov

Skupina Triglav v 2012 s 60 milijoni dobička

Zavarovalnica Triglav Kopaonik je del skupine Zavarovalnica Triglav. (Foto: Greg Žurnal24 main
Skupina Triglav bo leto 2012 sklenila s 60 milijoni evrov čistega dobička, kar je največ v zgodovini Triglava.

Dobro novico je sporočil Matjaž Rakovec, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, ki je izpostavil, da je preteklo leto med drugim zaznamovalo dejstvo, da Mednarodna finančna korporacija (IFC) iz skupine Svetovne banke še ni vstopila v Zavarovalnico Triglav, ker še ni pridobila vseh dovoljenj lokalnih regulatorjev.

Leto 2013 bo po Rakovčevem mnenju zelo zahtevno, saj se bodo gospodarske razmere še naprej zaostrovale. Ocenil je, da bo premija Zavarovalnice Triglav še naprej padala, kar pa, kot je pojasnil, ni presenetljivo, saj so skupina s skoraj milijardo evrov zbrane premije. Kot je še povedal, tržna kapitalizacija Zavarovalnice Triglav znaša 380 milijonov evrov, delnica pa je v letu 2012 na vrednosti pridobila 70 odstotkov.

Delnica Zavarovalnice Triglav je leto 2012 sklenila pri vrednosti 16,50 evra, danes pa se je zaključni tečaj delnice, s katero se na Ljubljanski borzi trguje v prvi borzni kotaciji, oblikoval pri 17,05 evra.

Komentarjev 1
  • softundsicher 18:29 03.januar 2013.

    Čestitke! Eno redkih uspešnih državnih podjetij, ki deluje v konkurenčnem okolju. Če ne bi bilo nekaterih "političnih" potez (Abanka, Slovenijales,...) bi lahko bilo še uspešnejše.