Slovenija
33 ogledov

Skupne točke Hrvatiča, Pahorja, Križaja

(Foto: Andraž Sodja) Žurnal24 main
Kaj imajo skupnega Bojan Križaj, Rajko Hrvatič in Borut Pahor? Prispevki, kjer se je pojavljala ta trojka, so vas v tem tednu najbolj pritegnili.

Kaj ste najbolj brali v tem tednu?
1. Skale čez Križajevo hišo: Pet skal večjih od kubičnega metra je padlo na pomožni objekt ob hiši Bojana Križaja.
2. Hrvatič se širi: Rajko Hrvatič je na Škofijah odprl razširjeni kompleks Igralnega salona Karneval. Projekt je vreden skraj štiri milijone evrov.
3. Utripalo tudi Pahorjevo srce: V Radencih je včeraj potekal jubilejni 30. maraton Treh src. Na njem je prvič, odkar je premier, sodeloval tudi Borut Pahor.

4. V Celju požar uničil hišo: ravno pred tednom dni je v Celju v zgodnjih jutranjih urah zagorela hiša. Požar je povzročil večjo materialno škodo.
5. Država ni vedno za: Pregledali smo financiranje stadionov po Sloveniji. Država je največ denarja namenila za stadion v Mariboru. Ljubljana in Koper zaenkrat ostajata brez državne pomoči.
6. "Skupnost mentalno zaostalih": Paneevropsko gibanje se je odločno izrekel proti arbitražnemu sporazumu. Na Pahorjeve besede, da je to najboljši možen sporazum, odgovarjajo, da je v njem jasno izraženo stališče Hrvaške. Mednarodni pravnik Miha Pogačnik meni, da je vlada sporazum sprejela nezakonito.
7. Šok na položnicah: Čeprav so sicer v Snagi res napovedali podražitev svojih storitev, so našo bralko šokirali s še enkrat višjim računom.
8. Črn scenarij: nazaj na tolar: Če bo kriz, kot je grška, v evro območju še več, razpad evra ni izključujoč. Kaj se bo zgodilo v tem primeru? Vrnitev na tolar se zdi slaba rešitev.
9. Ustrelil jo je v glavo: 44-letnica, ki jo je v Žužemberku ustrelil mož in si je nato sodil sam, je ta teden v bolnišnici umrla. Znane so nekatere podrobnosti napada.
10. Nove tri smrti slovenskih cest: v noči na soboto sta se na naših cestah zgodili dve prometni nesreči s smrtnim izidom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.