Slovenija
19 ogledov

"Skušali bodo vplivati na javno mnenje"

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Popovič: Kaj se skriva za nemškim nakupom Primorskih novic?

"Nemci bodo prek Primorskih novic poskušali vplivati na javno mnenje na Primorskem, ki je izrazito nenaklonjeno povezovanju Luke Koper in Intereurope s Slovenskimi železnicami. Ni treba imeti končane kakšne posebne šole, da ugotoviš, da stoji za tem interes tujcev za prevzem Luke. Tega smo enkrat že preprečili. Bandelj je uslužbenec Nemcev in je moral dati ta milijon," koprski župan Boris Popovič komentira odločitev Splošne plovbe Portorož o lastniškem vstopu v Primorske novice.

Omenjeno ladjarsko podjetje je v rokah nemškega lastnika in se je odločilo kupiti 38,7-odstotni lastniški delež tega regionalnega dnevnika. Svoj lastniški delež pa bi še povečalo.

Popovič z Mehdornom
Splošna plovba Portorož je za zdaj odkupila delež, ki so ga imeli v Primorskih novicah Banka Koper, Intereuropa in zamejska družba KB1909. Direktor Egon Bandelj podrobnosti o razlogih za nakup in svojih načrtih s časopisom ter  morebitnih spremembah v njem ne razkriva.

Koprski župan je še povedal, da se je minuli teden na kosilu v Kopru srečal z idejnim očetom logističnega holdinga Hartmutom Mehdornom. "Logističnemu holdingu nasprotujem, z Mehdornom pa sem se srečal, ker so me za ta pogovor prosili," je povedal Popovič. Mehdorn in prometni minister Patrick Vlačič sta idejo o logističnem holdingu danes sicer prišla pojasnjevat v Koper nadzornikom Luke Koper.

Milosavljevič: Netransparentno
"Težko bi komentiral, kaj nakup nemškega ladjarja pomeni za ta regionalni časopis, a dejstvo je, da Splošna plovba nima nobenih izkušenj in referenc na medijskem področju. Ne povedo, kaj bodo z medijem počeli," pa ocenjuje medijski strokovnjak Marko Milosavljevič. Dodaja, da gre še za eno spremembo lastništva slovenskih medijev, ki se približujejo velikemu prelomu. "A nihče ne ve, kam to vodi, stvari so zamegljene. Sprašujem se, ali bomo postali banana republika na področju medijskega lastništva in transparentnosti," še dodaja Milosavljevič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.