Slovenija
17 ogledov

Slab projekt – manj denarja

Gradnja prvega sklopa projekta vodovod Mokronog se bo začela prihodnje leto. © i Žurnal24 main
Težave z belokranjskim vodovodom. Težave imajo z zagotavljanjem denarja Evropske unije.

Črnomelj. Gradnja belokranjskega vodovoda se je časovno že prevesila v drugo polovico, a ga je do zdaj zgrajenega le 42 odstotkov. “Težave imamo z zagotavljanjem denarja za tista dela, ki niso vključena v kohezijski projekt, ki ga sofinancira Evropska unija,” je povedala Irena Flajnik Pezdirc, koordinatorica 
projekta. Projekt belokranjskega vodovoda je vreden 23,5 milijona evrov, evropski denar pa je namenjen le primarnim vodom, medtem ko morajo za sekundarne poskrbeti občine.

“Projekti so bili narejeni zelo pomanjkljivo, saj je iz njih izpadlo kar nekaj nujno potrebnih objektov, na primer vodohran Bojanci. Denar zanje zdaj s težavami zagotavljamo občine,” je opozorila Mojca Čemas Stjepanovič, županja Občine Črnomelj.

Idejni projekt, na podlagi katerega so dobili evropski denar, je izdelal mariborski Institut za ekološki inženiring. Zaradi finančnih omejitev so projekt krčili, kar jih tepe zdaj, ko ugotavljajo, da brez celote voda do hiš ne bi mogla priteči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.