Slovenija
19 ogledov

Slaba banka pripravljena, pogodbe še ni

Slaba banka Anže Petkovšek
Pogodba za prenos terjatev na t.i. slabo banko je pripravljena, ker pa vrednosti prenosa niso v skladu s pričakovanji Evropske komisije, še ni podpisana, so sporočili z DUTB.

Proces bodo zaključili takoj, ko bodo dobili potrebno zeleno luč, so še navedli v DUTB in dodali, da so v zadnjih dneh pripravili tudi osnove za prihodnje prenose, ki čakajo na izvedbo.

Pojasnili so še, da so danes z direktorata Evropske komisije za konkurenčnost (DG Competition) prejeli usmeritve, ki so precej omejujoče glede tega, kaj je mogoče storiti, da ne bi tvegali kršitev zahtev glede državne pomoči. Še naprej tako iščejo pilotni primer za prvi prenos, ki bo ustrezal tako slovenski zakonodaji kot zahtevam komisije.

Kot je danes v Bruslju nakazala premierka Alenka Bratušek, pa naj bi bila vrednost prvega svežnja slabih terjatev iz Nove ljubljanske banke, ki ga bodo po tržni ceni prenesli na slabo banko najpozneje v začetku prihodnjega tedna in ki ne potrebuje soglasja Bruslja, okoli 100 milijonov evrov. Premierka je sicer ob tem poudarila, da gre za okvirne ocene.

Komentarjev 4
  • francek 12:39 29.junij 2013.

    Dobro jutro tov. premierka.

  • allstarr111 23:51 28.junij 2013.

    EU hoče da se preneha nekaj kar je bila stalna praksa zadnjih 10 let, namreč dajanje enormnih kreditov ki niso pokriti z ničemur ali neprimerno, ko tak kredit ne more bit odplačan se pojavi luknja v banki, ki pa jo ...prikaži več pokrije država, in vse vlade so to počele. EU pa hoče da to enkrat za vselej končamo, ker nočejo oni pokrivat te luknje če pa jo bodo morali hočejo prej vedeti kako velika je. To je isto kot bi kolegu vsak dan reku, ejga dej mi 100 evrov k mam neki za plačat da i navjo vsega pobral, po nekej tednih ti bo reku, ALO pa ko si ti sploh dolžen, ja ne vem je zakomplicirano veš, in kolega bo reku, ajde ODJ. in ti ne bo dal več keša, ker ti lahko hodiš k njemu dokler še njega ne spraviš na kant. Tega se boji EU in pa tega da nebi spet plačevali nekaj kar politika niti rešit noče, ker bi drugače izplavala vsa umazanija.

  • jons 23:10 28.junij 2013.

    in česa nas je Evropa po tvoje olupila? Lej, mi si sami kopljemo jamo in globlja kot bo, več bodo hoteli imet za to, da nas potegnejo ven. Enostavna računica.Kdor pije na kredo mora enkrat poravnat račun. Normalno pa ...prikaži več da je za pijančka na koncu vsega kriv oštir.