Slovenija
29 ogledov

Slaba dva tisočaka za kvadratni meter

Stanovanja. Izšel je razpis za prodajo 48 tržnih stanovanj za mlade družine in mlade v MOK.

Koper. “Povpraševanje je bilo precejšne že pred samim razpisom. Zdaj pa bomo videli, koliko je resnih interesentov,” je dejal Darko Kavre, direktor Javnega stanovanjskega sklada (JSS) Mestne občine Koper (MOK). Pred dnevi je namreč izšel težko pričakovani razpis za prodajo 48 tržnih stanovanj v soseski Nad Dolinsko cesto v Kopru, namenjenih predvsem mladim družinam in mladim iz 
MOK.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Popust 125 evrov

Cena za kvadratni meter stanovanja, ki že vključuje DDV, je 1.980 evrov. Tisti, ki so imeli v MOK prijavljeno stalno prebivališče pred 1. januarjem lani in neprekinjeno do 26. aprila letos, bodo upravičeni do popusta v višini 125 evrov na kvadratni meter stanovanja.

Pri izboru kupcev se bodo sestavile tri prednostne liste; v listi A bodo tisti, ki so imeli stalno prebivališče v MOK pred 31. decembrom 1998 in neprekinjeno do konca razpisa (pri družinah vsaj eden od staršev), v listi B tisti s stalnim bivanjem v MOK po 1. januarju 1999, v listi C pa preostali. Kot mlade družine se smatrajo družine z otroki, ki še niso šoloobvezni, v kategorijo mladih pa spadajo tisti, ki so stari
 do 35 let.

Šest milijonov evrov
Interesenti morajo na republiški JSS poslati vloge do 26. aprila, izbor kupcev bo narejen 3. junija, o rezultatih pa bodo prijavitelji pisno obveščeni 14. 
junija.

Kot nam je še pojasnil Kavre, so ugodnosti za prebivalce MOK omogočili iz naslova cenejšega zemljišča, ki so ga kupili od MOK, projekt (kjer republiški in koprski JSS financirata vsak pol) pa je vreden okoli šest milijonov evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.