Slovenija
20222 ogledov

Slaba napoved za praznike: Na 25 °C bo treba še počakati

vreme pomlad dež sonce mavrica travnik Profimedia
Srednjeročna napoved kaže izboljšanje vremena po prvomajskih praznikih, a pretirano toplega vremena še ne gre pričakovati. Bodo pa prazniki vse prej kot piknikom primerni.

Vremenska napoved za prvomajske praznike ni najboljša, a tudi ne tako zelo slaba. V prazničnih dnevih, ki prihajajo, nas bo spremljalo pretežno oblačno vreme s posameznimi krajevnimi nevihtami. "Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, najvišje dnevne od 15 do 21 °C. V soboto bo delno jasno, popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. V nedeljo se bo nadaljevalo spremenljivo vreme s popoldanskimi krajevnimi plohami," piše na Arsovi spletni strani.

Podobno vreme gre pričakovati tudi v ponedeljek in torek, ko utegne biti še kakšna dežna kaplja več kot čez vikend, vreme pa se bo izboljšalo po prvomajskih praznikih, ugotavljajo prognostiki portala Ciklon.si. "V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, pihal bo vzhodni veter. Najvišje temperature bodo med 15 °C in 20 °C. Tudi v torek bo vreme še nestabilno," so zapisali na Facebook strani omenjenega portala. 

Srednjeročna napoved: kakšno vreme nas čaka?

"Dvig anticiklona proti severu bo omogočil nastanek višinskega ciklona, ki bo prinesel krepitev padavin z juga v nedeljo čez dan in popoldne, v ponedeljek in torek. Količina padavin bo odvisna od bližine tega ciklona, gledamo ogromne skoke med posameznimi izračuni. Trenuten trend pa je v zmanjševanju padavin. Tridnevna kumulativa je pri evropskem modelu med nedeljo in sredo med 10 in 25 mm," se glasi prognoza portala Ciklon.si.

Po prvomajskih praznikih se bo vreme izboljšalo, napovedujejo pri omenjenem portalu in pojasnjujejo, da se bo od zahoda postopno okrepilo območje visokega zračnega pritiska, ki pa bo precej verjetno ob koncu naslednjega tedna oslabelo. "Od nedelje 7. maja naprej se bo oblačnost od zahoda postopno povečala. Smer vetrov se bo obrnila v zahodno. Verjetno nas čaka nekaj dni spremenljivega vremena. Torej zaenkrat ne kaže, da bi tudi v prvi majski dekadi imeli bistveno toplejše vreme. Na temperaturo okoli 25 °C in več bomo torej morali še malce počakati. Tudi na začetku druge majske dekade še ne bomo videli izrazitega grebena iznad Sredozemlja proti Srednji Evropi, ki bi prinesel hiter skok v poletje," so zaključili pri Ciklon.si

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Boschtjan Zupanchich 19:04 27.april 2023.

    Današnji pikniki so žal škodljivi, ker se ne uporabljajo Stvarniku v prid !!! ! !!! Amennn !!! ! !!!

  • miho 17:30 27.april 2023.

    Ni slabega vremena, so samo slaba oblačila.