Slovenija
17 ogledov

Slaba novica za zaposlene

tovornjaki Žurnal24 main
Kot kaže, se bo število zaposlenih zmanjševalo tudi v zadnji četrtini letošnjega leta. Trije od štirih delodajalcev pa napovedujejo ohranitev sedanjega števila zaposlenih.

Delodajalci za zadnje četrtletje letošnjega leta napovedujejo negativno rast zaposlovanja, kažejo podatki raziskave Manpower, ki jo je opravil Manpower Group. Sodeč po podatkih nekaj več kot eden od desetih delodajalcev napoveduje upad števila zaposlenih, trije od štirih pa načrtujejo ohranitev sedanjega števila zaposlenih.

V raziskavi je sodelovalo 622 delodajalcev, pozitivne zaposlitvene možnosti pa se kažejo predvsem v proizvodni dejavnosti, panogah transporta, logistike in komunikacij ter kmetijstva, lova, gozdarstva in ribolova. Na regionalni ravni kažejo pozitiven trend zaposlovanja za naslednje trimesečje le delodajalci osrednje regije. Četrtletna primerjava za vse štiri regije kaže upad zaposlitvenih možnosti.

"Delodajalci so v napovedi zaposlovanja za četrto četrtletje v primerjavi s tretjim precej manj optimistični glede povečanja števila zaposlenih. Rezultati raziskave kljub temu kažejo na stabilnost na trgu dela v prihajajočem četrtletju, saj več kot sedem od desetih delodajalcev napoveduje, da se struktura njihove delovne sile v zadnjih treh mesecih ne bo spremenila," je dejala Romana Šercelj, direktorica iskanja in selekcije kadrov v družbi Manpower.

Rezultati globalne raziskave pa so pokazali, da rast zaposlovanja napoveduje 36 od skupno 41 držav. Zaposlitvene namere za zadnje četrtletje leta 2011 so najmočnejše v Braziliji, na Tajvanu, v Indiji, Singapurju in Panami; najšibkejše pa v Grčiji, Italiji, Sloveniji in Španiji.

Komentarjev 1
  • Stolp 17:26 13.september 2011.

    En levo rdeči debil drži za talca celo Slovenijo