Slovenija
277 ogledov

Slabo poslovanje, luksuzni avti

Igor Hrvatin Barbara Milavec
Minus. V Kopru bo globoki minus komunalnega podjetja pomagal premostiti kar obalni vodovod.

Občinske finance. “Sramotno, Rižanski vodovod Koper, ki v teh kriznih časih zaposlenim ni izplačal obljubljenih božičnic, ti bi skupaj dobili dobrih 26 tisoč evrov, bo zdaj dal posojilo Komunali Koper, in to skoraj pol milijona evrov,” se razburja vir, ki ne želi biti imenovan. “Govorijo o krizi in časih, ki da niso pravi za delitev nagrad zaposlenim, hkrati pa se direktorji koprskih javnih podjetij z županom na čelu vozijo v razkošnih službenih audijih; vsi so v poslovnem najemu pri istem podjetju,” dodaja.

Likvidnost šepa

“To je res, pogovarjamo se o likvidnostnem posojilu; zelo mogoče je, da nam ga bo zagotovil Rižanski vodovod, za to mora pridobiti ustrezno soglasje. Težava je namreč, da ne vem, kdaj bomo dobili subvencijo občine v višini skoraj tri milijone evrov, zato je treba dobiti premostitvena sredstva,” potrjuje direktor Komunale Koper Igor Hrvatin. Poudarja, da podjetje trenutno nima nobenega posojila. Komunala je sicer lani samo na področju smeti pridelala 2,8 milijona evrov minusa, leto pred tem pa 2,1 milijona. Razlog za to so po direktorjevih besedah med drugim zamrznjene cene komunalnih storitev, dejstvo, da občina nima lastne deponije, in stroški z obdelavo bioloških 
smeti.

Vozijo se pa v audijih

Hrvatin priznava, da vozi službeni audi A6; lizing plačujejo koprskemu podjetju Porsche Inter Auto. Po podatkih Supervizorja je to podjetje na splošno zelo povezano s koprsko občino. Ta je med njegovimi najpomembnejšimi strankami; s transakcijami v višini več kot 263 tisoč evrov se je namreč ustoličila na petem mestu. Z avtomobilom iste znamke se vozi koprski župan, med drugim direktor Rižanskega vodovoda. Pomembna stranka Porsche Inter Auta je tudi koprski zdravstveni dom; znesek, ki ga je ugotovil Supervizor protikorupcijske komisije, presega 96 tisoč evrov. Za primerjavo – Občina Piran je temu podjetju, ki prodaja avtomobile, poravnala le za 56 tisoč evrov računov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.