Slovenija
31 ogledov

Slabo vreme ohromilo promet

Slabo vreme in začetek delovnega tedna sta dodobra napolnila slovenske ceste. (F Žurnal24 main
Slabo vreme in začetek delovnega tedna sta dodobra napolnila slovenske ceste. Iz Hrvaške proti Sloveniji večkilometrska kolona. Zastoji so tudi na ljubljanski obvoznici in gorenjski avtocesti.

Gost promet z zastoji nastaja na gorenjski avtocesti v smeri Jesenic med priključkom Podtabor in predorom Ljubno, na štajerski avtocesti med razcepom Zadobrova in Šentjakob v smeri Celja, na ljubljanski severni obvoznici od razcepa Koseze do Zadobrove ter na cestah Vič–Brezovica, Šmarje–Koper, Ljubljana–Medvode ter Izola–Koper, so zapisali na spletni strani prometno-informacijskega centra (PIC).

"Glavni vzrok za gnečo na cestah je vreme. Na naši Obali in na območju Istre dežuje, kar posledično pomeni, da imamo zastoje vse od istrskega ipsilona proti Sloveniji, kjer naj bi bila kolona vozil dolga že okoli deset kilometrov. Zastoji nastajajo tudi na slovenskih mejnih prehodih, od Izole proti Kopru ter na primorski avtocesti,"
je povedal Mirko Žarn, dežurni na PIC.

Po besedah Žarna bi se utegnil promet proti Sloveniji sprostiti šele pozno zvečer. "Poleg vračanja turistov je razlog za povečan promet tudi prvi ponedeljek, ko se je večina ljudi že vrnila v službe. V prihodnjih dneh lahko posledično pričakujemo jutranje in popoldanske zastoje na vseh ljubljanskih vpadnicah in obvoznici," poudarni Žarn.

Vračanje turistov in strateški forum
Zaradi napovedi slabega in dokaj hladnega vremena bo po vsej verjetnosti povečan promet iz Hrvaške v Slovenijo vse do konca tedna. "Prihajajoči vikend bo v primerjavi z zadnjimi vikendi manj obremenjujoč tako za mejne prehode, kot za preostale slovenske ceste," sklene Žarn.

Zaradi strateškega foruma na Bledu je na cesti med letališčem Jožeta Pučnika in Bledom pričakovati večje število vozil s prednostjo in občasne mobilne zapore. Zaradi snega na cestišču je zaprta Mangartska cesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.