Slovenija
33 ogledov

Slabo vreme vse do petka

Dežnik, dež, padavine Sutterstock
Teden bo zaznamovalo oblačno vreme s padavinami; mestoma bo snežilo tudi do nižin.

"Po jutranjem dežju, ki se je še pojavljal ponekod po Sloveniji, bomo danes deležni suhega vremena. Oblačno bo s temperaturami od 5 do 10 stopinj Celzija," napoveduje dežurni meteorolog na Arsu Jure Cedilnik.

Nadaljuje, da bo jutri spet več dežja. "Meja sneženja bo malo nižje, kot je bila ta vikend, ob močnejših padavinah se lahko snežinke marsikje pojavijo tudi po nižinah," pravi Cedilnik in doda, da se sicer ta novozapadli sneg po nižinah ne bo obdržal. "Temperature jutri bodo bistveno nižje, kot današnje, gibale naj bi se od 0 do 4 stopinje Celzija."

V sredo in četrtek bo v vzhodni polovici države še nekaj padavin, nekaj bo dežja, nekaj snega, količina padavin pa bo majhna. Na zahodu bo suho, vendar oblačno. "Proti koncu tedna pričakujemo nekaj sonca; petek, sobota in nedelja bodo podobni sončnim dnem, ki smo jih bili deležni prejšnji teden," še pove Cedilnik. Takšno vreme naj bi se nadaljevalo tudi v začetku prihodnjega tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.