Slovenija
63 ogledov

Slabo za zveste goste

Iz uprave Hita, kjer pogajanja vodi Uroš Kravos, so sporočili, da pričakujejo od Žurnal24 main
Hit. Sobotno stavko so preklicali. Pogajanja se nadaljujejo ta teden.
Stavka

Preostale zahteve SIDS. Zamrznitev sprejetja novega plačnega sistema, podaljšanje veljavnosti sporazuma o delovnem času, poračun razlike za dodatno pokojninsko zavarovanje, obnovitev nezgodnega zavarovanja, zaustavitev premeščanja delavcev iz uprave v igralniške centre, letni razpored delovnega časa za vsakega zaposlenega in plačilo za čas stavke.

"Ker razumemo, da vseh ostalih stavkovnih zahtev objektivno ni moč izpolniti do za danes napovedane stavke, smo v sindikatu SIDS presodili, da bi bilo nadaljevanje stavke v tem trenutku slabo za naše zveste goste,"  so v soboto okrog 13. ure sporočili iz novogoriške enote Sindikata igralniških delavcev Slovenije (SIDS).

Celodnevna stavka, s katero naj bi začeli ob 15. uri, je bila s tem preklicana. Sindikalisti so poudarili še, da so tudi preostale stavkovne zahteve, poleg že dogovorjene delitve napitnin v skladu z 91. členom Zakona o igrah na srečo, zelo pomembne, a dodali, da je uprava pokazala resno pripravljenost za njihovo reševanje in se zavezala, da bo v prihodnjih dneh pristopila k spoštovanju že sklenjenih dogovorov in podjetniške kolektivne pogodbe.


Oboji želijo korektnost

Razumemo, da vseh ostalih stavkovnih zahtev objektivno ni moč izpolniti do za danes napovedane stavke.
SIDS

"Pričakujemo in verjamemo, da bo uprava spoštovala zaveze, ki jih je dala na pogajanjih. V nasprotnem primeru bomo morali z namenom zavarovanja naših delavskih pravic ponovno poseči po tako skrajnem ukrepu kot je stavka,"  so še zapisali v sporočilu za javnost.

V Hitovi upravi so bili s preklicem stavke zadovoljni, vseeno pa so poudarili, da je škoda po prvi stavki že nastala, še nastaja in jo bo težko popraviti, zato uprava družbe toliko bolj računa na odgovorno obnašanje sindikalnih pogajalcev vse do uskladitve in podpisa dokončnega dogovora.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.